Ingredienser
- 300 g quornfiléer
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 msk soja
- 2 msk flytande honung
- 200 g halloumi
- 8 st tortillabröd, medelstora
- ruccola
- Yoghurtsås
- 2 dl matlagningsyoghurt
- 0,5 dl färsk mynta
- 0,5 dl färsk koriander
- 2 st salladslökar
- salt och peppar
Quornfiléer är ett bra alternativ till kyckling, med detta recept kommer du inte märka någon skillnad. De marineras snabbt och tillagas i ugn. Filéerna serveras i bröd med yoghurtsås och halloumi.
Quornfiléer är ett bra alternativ till kyckling, med detta recept kommer du inte märka någon skillnad. De marineras snabbt och tillagas i ugn. Filéerna serveras i bröd med yoghurtsås och halloumi.
PT30M30 minuter
portioner
Lakto-ovo-vegetariskt recept
Ta gärna fram quornfiléerna en stund innan du börjar, så att de hinner tina. Sätt ugnen på 200°. Hacka vitlöken fint. Blanda den med soja och honung i en liten ugnsform. Lägg ner qournfiléerna och låt dem marineras i ungefär tio minuter. Häll matlagningsyoghurt i en skål. Hacka mynta, koriander och salladslök fint, rör ner allt i yoghurten. Smaka av såsen med salt och peppar. Tillaga quornfiléerna mitt i ugnen i ungefär tio minuter, tills de har en fin yta. Vänd filéerna efter halva tiden. Skiva halloumin. Värm en stekpanna med lite smör till medelvärme och stek halloumiskivorna. De ska bli gyllenbruna. Skär sedan de färdiga quornfiléerna och halloumin i mindre bitar. Lägg lite yoghurtsås på ett tortillabröd. Lägg på några bitar quorn och lite halloumi. Toppa med ruccola och gärna lite fetaost. Rulla ihop wrapen och ät.
Publicerat 11/4 2015 av Daniel Claesson
20 min
45 min
15 min
30 min
Annons ▼
Annons ▼