X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Quornwrap med halloumi. Bild:

Quornwrap med halloumi

PT30M30 minuter

4

portioner

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Lakto-ovo-vegetariskt recept

0

Quornfiléer är ett bra alternativ till kyckling, med detta recept kommer du inte märka någon skillnad. De marineras snabbt och tillagas i ugn. Filéerna serveras i bröd med yoghurtsås och halloumi.

Quornfiléer är ett bra alternativ till kyckling, med detta recept kommer du inte märka någon skillnad. De marineras snabbt och tillagas i ugn. Filéerna serveras i bröd med yoghurtsås och halloumi.

Ingredienser

300 g quornfiléer
1 st vitlöksklyfta
2 msk soja
2 msk flytande honung
200 g halloumi
8 st tortillabröd, medelstora
ruccola
Yoghurtsås
2 dl matlagningsyoghurt
0,5 dl färsk mynta
0,5 dl färsk koriander
2 st salladslökar
salt och peppar
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Ta gärna fram quornfiléerna en stund innan du börjar, så att de hinner tina.
  2. Sätt ugnen på 200°. Hacka vitlöken fint. Blanda den med soja och honung i en liten ugnsform. Lägg ner qournfiléerna och låt dem marineras i ungefär tio minuter.
  3. Häll matlagningsyoghurt i en skål. Hacka mynta, koriander och salladslök fint, rör ner allt i yoghurten. Smaka av såsen med salt och peppar.
  4. Tillaga quornfiléerna mitt i ugnen i ungefär tio minuter, tills de har en fin yta. Vänd filéerna efter halva tiden.
  5. Skiva halloumin. Värm en stekpanna med lite smör till medelvärme och stek halloumiskivorna. De ska bli gyllenbruna. Skär sedan de färdiga quornfiléerna och halloumin i mindre bitar.
  6. Lägg lite yoghurtsås på ett tortillabröd. Lägg på några bitar quorn och lite halloumi. Toppa med ruccola och gärna lite fetaost. Rulla ihop wrapen och ät.

Ta gärna fram quornfiléerna en stund innan du börjar, så att de hinner tina. Sätt ugnen på 200°. Hacka vitlöken fint. Blanda den med soja och honung i en liten ugnsform. Lägg ner qournfiléerna och låt dem marineras i ungefär tio minuter. Häll matlagningsyoghurt i en skål. Hacka mynta, koriander och salladslök fint, rör ner allt i yoghurten. Smaka av såsen med salt och peppar. Tillaga quornfiléerna mitt i ugnen i ungefär tio minuter, tills de har en fin yta. Vänd filéerna efter halva tiden. Skiva halloumin. Värm en stekpanna med lite smör till medelvärme och stek halloumiskivorna. De ska bli gyllenbruna. Skär sedan de färdiga quornfiléerna och halloumin i mindre bitar. Lägg lite yoghurtsås på ett tortillabröd. Lägg på några bitar quorn och lite halloumi. Toppa med ruccola och gärna lite fetaost. Rulla ihop wrapen och ät.

Lycka till!

Publicerat 11/4 2015 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!