Mustig svampragu

Med två sorters lök, morötter och rödvin

Mustig svampragu

En mustig och höstig svampgryta med lök, morötter och svarta belugalinser i en sås med rödvin. Svampragun passar jättebra att servera med potatisstomp, ris eller pasta.

En mustig och höstig svampgryta med lök, morötter och svarta belugalinser i en sås med rödvin. Svampragun passar jättebra att servera med potatisstomp, ris eller pasta.

Lagas på 45 minuter

PT45M45 minuter

4

portioner

Helt vegetariskt recept

Helt vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

Tips

Blanda gärna flera sorters svamp, till exempel champinjoner, kantareller, ostronskivling och shiitake. Många mataffärer säljer fryst blandad svamp som funkar jättebra till detta recept.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+

Ingredienser

450 g färsk svamp, valfri sort
1 st gul lök
1 st rödlök
2 st morötter
1 dl belugalinser, torkade
2 dl rödvin
3 dl vatten
salt och peppar
2 tsk soja
1 tsk honung
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Skiva svampen, gärna i lite olika stora bitar. Värm en stekgryta eller stekpanna med hög kant till ganska hög värme. Häll i lite olja och stek svampen tills all vätska har förångats och den har fått lite yta.
  2. Skala löken och morötterna, hacka allt i ganska små bitar. Rör ner det i grytan och låt allt fräsa i ett par minuter.
  3. Häll i linser, rödvin och vatten och låt grytan koka upp. Lägg på ett lock och sänk värmen så att ragun småkokar. Rör om då och då och låt linserna bli färdigkokta.
  4. Smaka av med salt och peppar, soja och honung. Red av såsen med mörk maizena om du tycker att den är för tunn.
  5. Servera gärna svampragun med egenlagat potatismos eller nykokt ris.

Skiva svampen, gärna i lite olika stora bitar. Värm en stekgryta eller stekpanna med hög kant till ganska hög värme. Häll i lite olja och stek svampen tills all vätska har förångats och den har fått lite yta. Skala löken och morötterna, hacka allt i ganska små bitar. Rör ner det i grytan och låt allt fräsa i ett par minuter. Häll i linser, rödvin och vatten och låt grytan koka upp. Lägg på ett lock och sänk värmen så att ragun småkokar. Rör om då och då och låt linserna bli färdigkokta. Smaka av med salt och peppar, soja och honung. Red av såsen med mörk maizena om du tycker att den är för tunn. Servera gärna svampragun med egenlagat potatismos eller nykokt ris.

Smaklig måltid!

Publicerat 25/11 2018 av .

Kommentera receptet