X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Mustig svampragu

Mustig svampragu

PT45M45 minuter

4

portioner

Helt vegetariskt recept

Helt vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

1

En mustig och höstig svampgryta med lök, morötter och svarta belugalinser i en sås med rödvin. Svampragun passar jättebra att servera med potatisstomp, ris eller pasta.

En mustig och höstig svampgryta med lök, morötter och svarta belugalinser i en sås med rödvin. Svampragun passar jättebra att servera med potatisstomp, ris eller pasta.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Tips

Om du inte äter honung kan du söta med lite socker. Blanda gärna flera sorters svamp, till exempel champinjoner, kantareller, ostronskivling och shiitake. Många mataffärer säljer fryst blandad svamp som funkar jättebra.

Ingredienser

450 g färsk svamp, valfri sort
1 st gul lök
1 st rödlök
2 st morötter
1 dl belugalinser, torkade
2 dl rödvin
3 dl vatten
salt och peppar
2 tsk soja
1 tsk honung
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Skiva svampen, gärna i lite olika stora bitar. Värm en stekgryta eller stekpanna med hög kant till ganska hög värme. Häll i lite olja och stek svampen tills all vätska har förångats och den har fått lite yta.
  2. Skala löken och morötterna, hacka allt i ganska små bitar. Rör ner det i grytan och låt allt fräsa i ett par minuter.
  3. Häll i linser, rödvin och vatten och låt grytan koka upp. Lägg på ett lock och sänk värmen så att ragun småkokar. Rör om då och då och låt linserna bli färdigkokta.
  4. Smaka av med salt och peppar, soja och honung. Red av såsen med mörk maizena om du tycker att den är för tunn.
  5. Servera gärna svampragun med egenlagat potatismos eller nykokt ris.

Skiva svampen, gärna i lite olika stora bitar. Värm en stekgryta eller stekpanna med hög kant till ganska hög värme. Häll i lite olja och stek svampen tills all vätska har förångats och den har fått lite yta. Skala löken och morötterna, hacka allt i ganska små bitar. Rör ner det i grytan och låt allt fräsa i ett par minuter. Häll i linser, rödvin och vatten och låt grytan koka upp. Lägg på ett lock och sänk värmen så att ragun småkokar. Rör om då och då och låt linserna bli färdigkokta. Smaka av med salt och peppar, soja och honung. Red av såsen med mörk maizena om du tycker att den är för tunn. Servera gärna svampragun med egenlagat potatismos eller nykokt ris.

Lycka till!

Publicerat 25/11 2018 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!