Gör så här
- Dela smöret eller margarinet i ganska små kuber. Lägg dem i en bunke. Häll ner rågmjöl och vetemjöl. Arbeta i hop allt till en grynig massa, det enklaste är att använda fingrarna. Tillsätt vattnet och blanda ihop till en deg. Ställ gärna in den i kylen i 20 minuter.
-
Sätt ugnen på 225°. Tryck ut pajdegen i en pajform. Nagga degen med en gaffel. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter.
-
Dela purjolöken på mitten på längden. Skölj bort eventuell smuts och skiva sedan purjolöken.
-
Värm en stekgryta eller stekpanna med lite matfett till medelvärme. Fräs purjolöken i två minuter. Tillsätt vegofärsen och låt den brynas i två minuter.
-
Rör ner krossade tomater och tomatpuré. Krydda med salt, peppar, spiskummin och basilika. Tillsätt balsamvinäger. Rör om, sänk värmen och låt allt småkoka i ett par minuter.
-
Ta ut det färdiggräddade pajskalet och häll ner fyllningen. Toppa med riven ost. Grädda pajen mitt i ugnen i ungefär 20-25 minuter.
-
Servera gärna pajen med sallad, tacosås, tortillachips och en liten klick gräddfil.
Dela smöret eller margarinet i ganska små kuber. Lägg dem i en bunke. Häll ner rågmjöl och vetemjöl. Arbeta i hop allt till en grynig massa, det enklaste är att använda fingrarna. Tillsätt vattnet och blanda ihop till en deg. Ställ gärna in den i kylen i 20 minuter.
Sätt ugnen på 225°. Tryck ut pajdegen i en pajform. Nagga degen med en gaffel. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter.
Dela purjolöken på mitten på längden. Skölj bort eventuell smuts och skiva sedan purjolöken.
Värm en stekgryta eller stekpanna med lite matfett till medelvärme. Fräs purjolöken i två minuter. Tillsätt vegofärsen och låt den brynas i två minuter.
Rör ner krossade tomater och tomatpuré. Krydda med salt, peppar, spiskummin och basilika. Tillsätt balsamvinäger. Rör om, sänk värmen och låt allt småkoka i ett par minuter.
Ta ut det färdiggräddade pajskalet och häll ner fyllningen. Toppa med riven ost. Grädda pajen mitt i ugnen i ungefär 20-25 minuter.
Servera gärna pajen med sallad, tacosås, tortillachips och en liten klick gräddfil.
Lycka till!
Publicerat 7/1 2017 av Daniel Claesson
Vad tycker du om receptet? Kommentera här!