Quornfärspaj

Quornfärspaj

PT60M60 minuter

1

st

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

Det är enkelt att göra en vegetarisk tacopaj. Denna vegofärspaj passar lika bra till middag som i matlådan och uppskattas av hela familjen.

Det är enkelt att göra en vegetarisk tacopaj. Denna vegofärspaj passar lika bra till middag som i matlådan och uppskattas av hela familjen.

Tips

Tärna gärna fetaost och toppa pajen med det innan den gräddas. Du kan även lägga i hackade soltorkade tomater.

Ingredienser

Pajdeg
150 g smör eller margarin
2 dl rågmjöl, finmalet
1 dl vetemjöl
3 msk vatten
Fyllning
0,5 st purjolök
400 g vegofärs, t.ex. quorn
400 g krossade tomater
1 msk tomatpuré
salt och peppar
3 tsk spiskummin
1 msk basilika, torkad
2 tsk balsamvinäger
0,5 dl riven ost
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Dela smöret eller margarinet i ganska små kuber. Lägg dem i en bunke. Häll ner rågmjöl och vetemjöl. Arbeta i hop allt till en grynig massa, det enklaste är att använda fingrarna. Tillsätt vattnet och blanda ihop till en deg. Ställ gärna in den i kylen i 20 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225°. Tryck ut pajdegen i en pajform. Nagga degen med en gaffel. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter.
  3. Dela purjolöken på mitten på längden. Skölj bort eventuell smuts och skiva sedan purjolöken.
  4. Värm en stekgryta eller stekpanna med lite matfett till medelvärme. Fräs purjolöken i två minuter. Tillsätt vegofärsen och låt den brynas i två minuter.
  5. Rör ner krossade tomater och tomatpuré. Krydda med salt, peppar, spiskummin och basilika. Tillsätt balsamvinäger. Rör om, sänk värmen och låt allt småkoka i ett par minuter.
  6. Ta ut det färdiggräddade pajskalet och häll ner fyllningen. Toppa med riven ost. Grädda pajen mitt i ugnen i ungefär 20-25 minuter.
  7. Servera gärna pajen med sallad, tacosås, tortillachips och en liten klick gräddfil.

Dela smöret eller margarinet i ganska små kuber. Lägg dem i en bunke. Häll ner rågmjöl och vetemjöl. Arbeta i hop allt till en grynig massa, det enklaste är att använda fingrarna. Tillsätt vattnet och blanda ihop till en deg. Ställ gärna in den i kylen i 20 minuter. Sätt ugnen på 225°. Tryck ut pajdegen i en pajform. Nagga degen med en gaffel. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter. Dela purjolöken på mitten på längden. Skölj bort eventuell smuts och skiva sedan purjolöken. Värm en stekgryta eller stekpanna med lite matfett till medelvärme. Fräs purjolöken i två minuter. Tillsätt vegofärsen och låt den brynas i två minuter. Rör ner krossade tomater och tomatpuré. Krydda med salt, peppar, spiskummin och basilika. Tillsätt balsamvinäger. Rör om, sänk värmen och låt allt småkoka i ett par minuter. Ta ut det färdiggräddade pajskalet och häll ner fyllningen. Toppa med riven ost. Grädda pajen mitt i ugnen i ungefär 20-25 minuter. Servera gärna pajen med sallad, tacosås, tortillachips och en liten klick gräddfil.

Lycka till!

Publicerat 7/1 2017 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!