X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Quornfärspaj

Quornfärspaj

PT60M60 minuter

1

st

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

Det är enkelt att göra en vegetarisk tacopaj. Denna vegofärspaj passar lika bra till middag som i matlådan och uppskattas av hela familjen.

Det är enkelt att göra en vegetarisk tacopaj. Denna vegofärspaj passar lika bra till middag som i matlådan och uppskattas av hela familjen.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.

Tips

Tärna gärna fetaost och toppa pajen med det innan den gräddas. Du kan även lägga i hackade soltorkade tomater.

Ingredienser

Pajdeg
150 g smör eller margarin
2 dl rågmjöl, finmalet
1 dl vetemjöl
3 msk vatten
Fyllning
0,5 st purjolök
400 g vegofärs, t.ex. quorn
400 g krossade tomater
1 msk tomatpuré
salt och peppar
3 tsk spiskummin
1 msk basilika, torkad
2 tsk balsamvinäger
0,5 dl riven ost
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Dela smöret eller margarinet i ganska små kuber. Lägg dem i en bunke. Häll ner rågmjöl och vetemjöl. Arbeta i hop allt till en grynig massa, det enklaste är att använda fingrarna. Tillsätt vattnet och blanda ihop till en deg. Ställ gärna in den i kylen i 20 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225°. Tryck ut pajdegen i en pajform. Nagga degen med en gaffel. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter.
  3. Dela purjolöken på mitten på längden. Skölj bort eventuell smuts och skiva sedan purjolöken.
  4. Värm en stekgryta eller stekpanna med lite matfett till medelvärme. Fräs purjolöken i två minuter. Tillsätt vegofärsen och låt den brynas i två minuter.
  5. Rör ner krossade tomater och tomatpuré. Krydda med salt, peppar, spiskummin och basilika. Tillsätt balsamvinäger. Rör om, sänk värmen och låt allt småkoka i ett par minuter.
  6. Ta ut det färdiggräddade pajskalet och häll ner fyllningen. Toppa med riven ost. Grädda pajen mitt i ugnen i ungefär 20-25 minuter.
  7. Servera gärna pajen med sallad, tacosås, tortillachips och en liten klick gräddfil.

Dela smöret eller margarinet i ganska små kuber. Lägg dem i en bunke. Häll ner rågmjöl och vetemjöl. Arbeta i hop allt till en grynig massa, det enklaste är att använda fingrarna. Tillsätt vattnet och blanda ihop till en deg. Ställ gärna in den i kylen i 20 minuter. Sätt ugnen på 225°. Tryck ut pajdegen i en pajform. Nagga degen med en gaffel. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter. Dela purjolöken på mitten på längden. Skölj bort eventuell smuts och skiva sedan purjolöken. Värm en stekgryta eller stekpanna med lite matfett till medelvärme. Fräs purjolöken i två minuter. Tillsätt vegofärsen och låt den brynas i två minuter. Rör ner krossade tomater och tomatpuré. Krydda med salt, peppar, spiskummin och basilika. Tillsätt balsamvinäger. Rör om, sänk värmen och låt allt småkoka i ett par minuter. Ta ut det färdiggräddade pajskalet och häll ner fyllningen. Toppa med riven ost. Grädda pajen mitt i ugnen i ungefär 20-25 minuter. Servera gärna pajen med sallad, tacosås, tortillachips och en liten klick gräddfil.

Lycka till!

Publicerat 7/1 2017 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!