Vegetarisk linsgryta

Vegetarisk linsgryta

PT30M30 minuter

2

portioner

Helt vegetariskt recept

Helt vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

Denna snabba linsgryta blir ganska lik en köttfärssås, samtidigt som den är vegetarisk. Grytan tillagas på 30 minuter och serveras gärna med pasta.

Denna snabba linsgryta blir ganska lik en köttfärssås, samtidigt som den är vegetarisk. Grytan tillagas på 30 minuter och serveras gärna med pasta.

Glutenfritt recept

Ingredienser

1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 st morot
salt och peppar
1 tsk spiskummin
1 tsk timjan
2 dl röda linser, torkade
400 g krossade tomater
3 dl grönsaksbuljong
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Värm en stekgryta med lite smör till medelvärme.
  2. Skala och hacka den gula löken. Låt löken fräsa i någon minut, utan att den tar färg. Skala vitlöken och pressa ner den i grytan. Skala och riv moroten grovt på ett rivjärn. Låt även den fräsa i någon minut. Krydda med salt, peppar, spiskummin och timjan.
  3. Häll ner linser, krossade tomater och grönsaksbuljong. Rör om och låt allt småkoka på låg värme i 10-15 minuter under lock, tills linserna är mjuka. Smaka av och servera sedan linsgrytan med pasta.

Värm en stekgryta med lite smör till medelvärme. Skala och hacka den gula löken. Låt löken fräsa i någon minut, utan att den tar färg. Skala vitlöken och pressa ner den i grytan. Skala och riv moroten grovt på ett rivjärn. Låt även den fräsa i någon minut. Krydda med salt, peppar, spiskummin och timjan. Häll ner linser, krossade tomater och grönsaksbuljong. Rör om och låt allt småkoka på låg värme i 10-15 minuter under lock, tills linserna är mjuka. Smaka av och servera sedan linsgrytan med pasta.

Lycka till!

Publicerat 24/6 2015 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!