X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Vegetariska enchiladas

Vegetariska enchiladas

PT40M40 minuter

4

portioner

Lakto-vegetariskt recept

Lakto-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

Enchiladas är fyllda tortillabröd som gratineras i ugnen. Denna version innehåller vegofärs, lök, morot, paprika, tomater och tacokrydda. Ät gärna dessa vegetariska köttfärsenchiladas tillsammans med en grönsallad.

Enchiladas är fyllda tortillabröd som gratineras i ugnen. Denna version innehåller vegofärs, lök, morot, paprika, tomater och tacokrydda. Ät gärna dessa vegetariska köttfärsenchiladas tillsammans med en grönsallad.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Använd glutenfria tortillabröd och tacokryddmix.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Ingredienser

1 st rödlök
1 st morot
1 st röd paprika
400 g vegofärs (t.ex. quorn)
salt och peppar
40 g taco kryddmix
1 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
2 tsk balsamvinäger
2 tsk torkad basilika
8 st tortillabröd, stora
1 dl riven ost
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och finhacka löken. Skala moroten och riv den grovt på ett rivjärn. Finhacka paprikan.
  3. Värm en stekgryta med lite olja till medelvärme. Fräs lök, morot och paprika i ett par minuter. Häll ner vegofärsen och stek några minuter till, tills färsen börjar få lite färg.
  4. Krydda med salt, peppar och taco kryddmix. Rör ner tomatpuré, krossade tomater, balsamvinäger och basilika. Låt allt småkoka på låg värme i ett par minuter.
  5. Lägg ett par matskedar av fyllningen i mitten av varje tortillabröd. Rulla ihop bröden och lägg dem med skarven neråt i en ugnssäker form. Formen ska precis rymma alla 8 bröd. Toppa alla rullarna med riven ost.
  6. Gratinera mitt i ugnen i 10-15 minuter, tills osten har smält och börjat få färg. Servera gärna enchiladas tillsammans med en grönsallad.

Sätt ugnen på 225°. Skala och finhacka löken. Skala moroten och riv den grovt på ett rivjärn. Finhacka paprikan. Värm en stekgryta med lite olja till medelvärme. Fräs lök, morot och paprika i ett par minuter. Häll ner vegofärsen och stek några minuter till, tills färsen börjar få lite färg. Krydda med salt, peppar och taco kryddmix. Rör ner tomatpuré, krossade tomater, balsamvinäger och basilika. Låt allt småkoka på låg värme i ett par minuter. Lägg ett par matskedar av fyllningen i mitten av varje tortillabröd. Rulla ihop bröden och lägg dem med skarven neråt i en ugnssäker form. Formen ska precis rymma alla [get_dubbel_antal] bröd. Toppa alla rullarna med riven ost. Gratinera mitt i ugnen i 10-15 minuter, tills osten har smält och börjat få färg. Servera gärna enchiladas tillsammans med en grönsallad.

Lycka till!

Publicerat 13/9 2016 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!