Knäckig björnbärspaj utan gluten

Supergod och enkel smulpaj

Knäckig björnbärspaj utan gluten

En enkel och god bärpaj som får en härligt knäckig smak. Detta recept är dessutom helt glutenfritt och kan enkelt göras laktosfritt om du vill det.

En enkel och god bärpaj som får en härligt knäckig smak. Detta recept är dessutom helt glutenfritt och kan enkelt göras laktosfritt om du vill det.

Lagas på 35 minuter

PT35M35 minuter

1

st

Lakto-vegetariskt recept

Lakto-vegetariskt recept

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Använd laktosfritt smör

Tips

Björnbären kan bytas ut mot eller kompletteras med hallon, blåbär eller andra trädgårdsbär. Det går bra att använda både färska och frysta bär.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook

Skriv ut receptet

Skriv ut receptet

Ingredienser

Fyllning
225 g björnbär
2 msk strösocker
0,5 msk majsstärkelse
Smuldeg
125 g smör
2 dl havregyn, glutenfria
0,75 dl strösocker
0,5 dl pärlsocker
1,5 dl mjölmix, glutenfri
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda björnbär med socker och majsstärkelse. Fördela i botten av en smord pajform.
  3. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser och häll ner smöret. Rör om tills du har en smulig deg.
  4. Toppa bären med smuldegen. Grädda pajen mitt i ugnen i ungefär 20 minuter. Låt den svalna något innan servering.

Sätt ugnen på 200°. Blanda björnbär med socker och majsstärkelse. Fördela i botten av en smord pajform. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser och häll ner smöret. Rör om tills du har en smulig deg. Toppa bären med smuldegen. Grädda pajen mitt i ugnen i ungefär 20 minuter. Låt den svalna något innan servering.

Smaklig måltid!

Publicerat 9/9 2020 av

Kommentera receptet

Annons ▼

Annons ▼