Ingredienser
- 3 dl mjölk
- 2 msk maizenaredning
- 1 msk smör
- 4 dl glutenfria makaroner
- salt och peppar
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT20M20 minuter
portioner
Lakto-vegetariskt recept
En glutenfri version av den klassiska maträtten. Makaronerna och stuvningen kokas för sig och blandas ihop precis innan servering. Allt blir färdigt på bara 20 minuter.
En glutenfri version av den klassiska maträtten. Makaronerna och stuvningen kokas för sig och blandas ihop precis innan servering. Allt blir färdigt på bara 20 minuter.
Glutenfritt recept
Koka upp en kastrull med vatten för makaronerna. Häll ner det mesta mjölken i en liten kastrull. Häll det sista av mjölken i en skål och vispa ner maizenan. Häll sedan ner detta i kastrullen och tillsätt smöret. Värm stuvningen under omrörning, så den inte bränns. Och se till att den inte börjar koka. Häll ner makaronerna i det kokande vattnet och koka enligt förpackningens anvisningar. Krydda stuvningen med salt och peppar och rör om, mer och mer ju varmare den blir. Låt den nu koka upp och sänk sedan värmen rejält. Stuvningen ska sjuda ett par minuter. Fortsätt hela tiden att röra om, så att den inte bränner fast. Häll av pastan när den kokat klart och häll sedan tillbaka den i kastrullen. Häll ner stuvningen och blanda med makaronerna. Servera direkt.
Publicerat 7/4 2020 av Daniel Claesson