Köttfärsfylld omelettrulle

Ugnsomelett med köttfärssås

Köttfärsfylld omelettrulle

Under tiden som du gräddar en omelett i ugnen lagar du en snabb köttfärssås som sedan läggs ovanpå omeletten. Den rullas därefter till en rulle och gratineras med ost. Snabbt, enkelt och väldigt gott!

Under tiden som du gräddar en omelett i ugnen lagar du en snabb köttfärssås som sedan läggs ovanpå omeletten. Den rullas därefter till en rulle och gratineras med ost. Snabbt, enkelt och väldigt gott!

Lagas på 40 minuter

PT40M40 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Använd laktosfria mejeriprodukter

Tips

Om du har överbliven köttfärssås kan du använda den. Byt ut köttfärsen mot vegofärs om du vill ha en lakto-ovo-vegetarisk variant.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook

Skriv ut receptet

Skriv ut receptet

Ingredienser

Ugnsomelett
5 st ägg
salt och peppar
4 dl mjölk
0,5 dl riven ost
Köttfärsfyllning
1 st gul lök
400 g köttfärs, gärna nötfärs
salt och peppar
1 msk tomatpuré
2 tsk basilika, torkad
0,5 dl creme fraiche
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Knäck ner äggen i en skål och tillsätt salt och peppar. Vispa snabbt ihop och rör sedan ner mjölken.
  3. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Pensla det gärna med lite smör eller olja. Häll i omelettsmeten. Grädda mitt i ugnen i ungefär 15 minuter, tills omeletten har stelnat och börjar få fin färg på ovansidan.
  4. Värm under tiden en stekpanna till medelvärme. Skala och hacka löken och fräs den i lite smör eller olja i ett par minuter. Tillsätt sedan köttfärsen och höj värmen. Låt färsen brynas om omrörning.
  5. Krydda med salt och peppar och rör sedan ner tomatpuré, basilika och creme fraiche. Låt köttfärssåsen småkoka en stund så att den tjocknar något.
  6. Ta ut den färdiggräddade omeletten ur ugnen. Bre ut köttfärssåsen ovanpå den i ett jämnt lager. Rulla ihop omeletten som en rulltårta från kortsida till kortsida och ställ sedan in den i ugnen igen i ungefär 10 minuter.
  7. Ta ut omelettrullen och toppa den med den rivna osten. Låt den gratineras i 5-10 minuter, ganska högt upp ugnen. Använd gärna grill-läget så att osten smälter och får fin yta.

Sätt ugnen på 200°. Knäck ner äggen i en skål och tillsätt salt och peppar. Vispa snabbt ihop och rör sedan ner mjölken. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Pensla det gärna med lite smör eller olja. Häll i omelettsmeten. Grädda mitt i ugnen i ungefär 15 minuter, tills omeletten har stelnat och börjar få fin färg på ovansidan. Värm under tiden en stekpanna till medelvärme. Skala och hacka löken och fräs den i lite smör eller olja i ett par minuter. Tillsätt sedan köttfärsen och höj värmen. Låt färsen brynas om omrörning. Krydda med salt och peppar och rör sedan ner tomatpuré, basilika och creme fraiche. Låt köttfärssåsen småkoka en stund så att den tjocknar något. Ta ut den färdiggräddade omeletten ur ugnen. Bre ut köttfärssåsen ovanpå den i ett jämnt lager. Rulla ihop omeletten som en rulltårta från kortsida till kortsida och ställ sedan in den i ugnen igen i ungefär 10 minuter. Ta ut omelettrullen och toppa den med den rivna osten. Låt den gratineras i 5-10 minuter, ganska högt upp ugnen. Använd gärna grill-läget så att osten smälter och får fin yta.

Smaklig måltid!

Publicerat 5/1 2021 av

Kommentera receptet

Annons ▼

Annons ▼