X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Klassisk köttfärspaj

Klassisk köttfärspaj

PT60M60 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

Köttfärspaj är en klassiker som alltid fungerar. Denna variant är enkel, ganska snabb att laga och mättar bra. Pajen går att frysa och värma i ugn eller mikro när du vill ha en snabb och god lunch.

Köttfärspaj är en klassiker som alltid fungerar. Denna variant är enkel, ganska snabb att laga och mättar bra. Pajen går att frysa och värma i ugn eller mikro när du vill ha en snabb och god lunch.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.

Ingredienser

Pajdeg
150 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
3 msk vatten
Fyllning
400 g nötfärs
1 st gul lök
salt och peppar
1 tsk sambal oelek
2 msk tomatpuré
200 g krossade tomater
2 tsk basilika
2 tsk spiskummin
140 g bacon
1 dl riven ost
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Dela smöret i små bitar och lägg i en bunke. Tillsätt vetemjölet och arbeta ihop allt till en grynig massa. Häll ner vattnet och blanda ihop allt till en deg. Låt den gärna vila i kylen i cirka 20 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225°.
    Tryck ut degen jämnt i en pajform. Nagga den med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen i tio minuter.
  3. Bryn köttfärsen i en stekpanna eller gryta. Skala och hacka löken och låt den stekas med färsen. Krydda med salt och peppar.
  4. Blanda ner sambal oelek, tomatpuré, krossade tomater, basilika, och spiskummin. Låt köttfärssåsen småkoka i fem till tio minuter.
  5. Stek baconet så att det blir knarigt. Låt det rinna av på hushållspapper och dela det sedan i mindre bitar.
  6. Häll ner köttfärssåen i pajskalet, strö över baconet och toppa med riven ost. Grädda pajen i 25 minuter, tills osten är gyllenbrun.

Dela smöret i små bitar och lägg i en bunke. Tillsätt vetemjölet och arbeta ihop allt till en grynig massa. Häll ner vattnet och blanda ihop allt till en deg. Låt den gärna vila i kylen i cirka 20 minuter. Sätt ugnen på 225°.
Tryck ut degen jämnt i en pajform. Nagga den med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen i tio minuter. Bryn köttfärsen i en stekpanna eller gryta. Skala och hacka löken och låt den stekas med färsen. Krydda med salt och peppar. Blanda ner sambal oelek, tomatpuré, krossade tomater, basilika, och spiskummin. Låt köttfärssåsen småkoka i fem till tio minuter. Stek baconet så att det blir knarigt. Låt det rinna av på hushållspapper och dela det sedan i mindre bitar. Häll ner köttfärssåen i pajskalet, strö över baconet och toppa med riven ost. Grädda pajen i 25 minuter, tills osten är gyllenbrun.

Lycka till!

Publicerat 6/11 2014 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!