Gör så här
- Dela smöret i små bitar och lägg i en bunke. Tillsätt vetemjölet och arbeta ihop allt till en grynig massa. Häll ner vattnet och blanda ihop allt till en deg. Låt den gärna vila i kylen i cirka 20 minuter.
-
Sätt ugnen på 225°.
Tryck ut degen jämnt i en pajform. Nagga den med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen i tio minuter.
-
Bryn köttfärsen i en stekpanna eller gryta. Skala och hacka löken och låt den stekas med färsen. Krydda med salt och peppar.
-
Blanda ner sambal oelek, tomatpuré, krossade tomater, basilika, och spiskummin. Låt köttfärssåsen småkoka i fem till tio minuter.
-
Stek baconet så att det blir knarigt. Låt det rinna av på hushållspapper och dela det sedan i mindre bitar.
-
Häll ner köttfärssåen i pajskalet, strö över baconet och toppa med riven ost. Grädda pajen i 25 minuter, tills osten är gyllenbrun.
Dela smöret i små bitar och lägg i en bunke. Tillsätt vetemjölet och arbeta ihop allt till en grynig massa. Häll ner vattnet och blanda ihop allt till en deg. Låt den gärna vila i kylen i cirka 20 minuter.
Sätt ugnen på 225°.
Tryck ut degen jämnt i en pajform. Nagga den med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen i tio minuter.
Bryn köttfärsen i en stekpanna eller gryta. Skala och hacka löken och låt den stekas med färsen. Krydda med salt och peppar.
Blanda ner sambal oelek, tomatpuré, krossade tomater, basilika, och spiskummin. Låt köttfärssåsen småkoka i fem till tio minuter.
Stek baconet så att det blir knarigt. Låt det rinna av på hushållspapper och dela det sedan i mindre bitar.
Häll ner köttfärssåen i pajskalet, strö över baconet och toppa med riven ost. Grädda pajen i 25 minuter, tills osten är gyllenbrun.
Lycka till!
Publicerat 6/11 2014 av Daniel Claesson
Vad tycker du om receptet? Kommentera här!