Ingredienser
- 500 g laxfiléer
- 4 dl crème fraiche med fetaost och soltorkade tomater
- 1 dl mjölk
- 120 g färsk babyspenat
- 4 dl pastasås, tomat och crème fraiche
- 400 g lasagneplattor, färska
- 125 g mozzarella
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT40M40 minuter
portioner
Lasagne behöver inte göras med köttfärs. Denna snabba variant innehåller lax, babyspenat och två färdiga såser. Allt blir klart på bara 40 minuter.
Lasagne behöver inte göras med köttfärs. Denna snabba variant innehåller lax, babyspenat och två färdiga såser. Allt blir klart på bara 40 minuter.
Glutenfritt recept*
*Receptet blir glutenfritt om du använder glutenfria lasagneplattor.
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.
Sätt ugnen på 175°. Dela laxen i centimetertjocka bitar. Blanda crème fraiche och mjölk. Skölj babyspenaten. Lägg några lasagneplattor i botten av en ugnsform och häll på lite av crème fraiche-blandningen. Fördela en del av laxen och spenaten och häll över lite av tomatsåsen. Varma lasagneplattor, lax, spenat och såserna tills all fyllning är slut, men spara en del av crème fraiche-blandningen. Toppa med ett sista lager lasagneplattor och häll på resten av crème fraiche-blandningen. Se till att lasagneplattorna är helt täckta. Dela mozzarellan i mindre bitar och strö den över lasagnen. Grädda mitt i ugnen i ungefär 30 minuter. Låt sedan lasagnen vila ett par minuter innan servering.
Publicerat 23/9 2018 av Daniel Claesson