X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Laxlasagne

Laxlasagne

PT40M40 minuter

4

portioner

0

Lasagne behöver inte göras med köttfärs. Denna snabba variant innehåller lax, babyspenat och två färdiga såser. Allt blir klart på bara 40 minuter.

Lasagne behöver inte göras med köttfärs. Denna snabba variant innehåller lax, babyspenat och två färdiga såser. Allt blir klart på bara 40 minuter.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Receptet blir glutenfritt om du använder glutenfria lasagneplattor.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.

Ingredienser

500 g laxfiléer
4 dl crème fraiche med fetaost och soltorkade tomater
1 dl mjölk
120 g färsk babyspenat
4 dl pastasås, tomat och crème fraiche
400 g lasagneplattor, färska
125 g mozzarella
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Dela laxen i centimetertjocka bitar.
  2. Blanda crème fraiche och mjölk. Skölj babyspenaten.
  3. Lägg några lasagneplattor i botten av en ugnsform och häll på lite av crème fraiche-blandningen. Fördela en del av laxen och spenaten och häll över lite av tomatsåsen.
  4. Varma lasagneplattor, lax, spenat och såserna tills all fyllning är slut, men spara en del av crème fraiche-blandningen.
  5. Toppa med ett sista lager lasagneplattor och häll på resten av crème fraiche-blandningen. Se till att lasagneplattorna är helt täckta. Dela mozzarellan i mindre bitar och strö den över lasagnen.
  6. Grädda mitt i ugnen i ungefär 30 minuter. Låt sedan lasagnen vila ett par minuter innan servering.

Sätt ugnen på 175°. Dela laxen i centimetertjocka bitar. Blanda crème fraiche och mjölk. Skölj babyspenaten. Lägg några lasagneplattor i botten av en ugnsform och häll på lite av crème fraiche-blandningen. Fördela en del av laxen och spenaten och häll över lite av tomatsåsen. Varma lasagneplattor, lax, spenat och såserna tills all fyllning är slut, men spara en del av crème fraiche-blandningen. Toppa med ett sista lager lasagneplattor och häll på resten av crème fraiche-blandningen. Se till att lasagneplattorna är helt täckta. Dela mozzarellan i mindre bitar och strö den över lasagnen. Grädda mitt i ugnen i ungefär 30 minuter. Låt sedan lasagnen vila ett par minuter innan servering.

Lycka till!

Publicerat 23/9 2018 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!