Ingredienser
- 0,5 dl ströbröd
- 1 dl mjölk eller vatten
- 500 g nötfärs
- salt och peppar
- 1 st ägg
- 1 msk tomatpuré
- 2 tsk torkad basilika
Köttfärslimpa är ett klassisk recept som går att variera med olika smaksättningar. Detta är ett bra grundrecept att utgå ifrån. Ta gärna i soltorkade tomater, fetaost, ajvar relish, vitlök eller mozzarella.
Köttfärslimpa är ett klassisk recept som går att variera med olika smaksättningar. Detta är ett bra grundrecept att utgå ifrån. Ta gärna i soltorkade tomater, fetaost, ajvar relish, vitlök eller mozzarella.
PT60M60 minuter
portioner
Passar matlåda
Glutenfritt recept*
*Om du använder glutenfritt ströbröd.
Sätt ugnen på 200°. Blanda ströbröd och mjölk eller vatten i en bunke. Låt blandningen svälla i fem till tio minuter. Blanda ner nötfärsen, krydda med salt och peppar. Knäck i ägget, tillsätt tomatpurén och basilikan. Blanda tills alla ingredienser har bildat en fast smet, men rör inte om mer än nödvändigt. Forma till en limpa och lägg i en ugnsform. Grädda mitt i ugnen i cirka 40 minuter, tills köttfärsen är genomstekt och ytan gyllenbrun. Servera gärna köttfärslimpan med nykokt potatis, gräddsås och lingon.
Publicerat 21/8 2014 av Daniel Claesson
Annons ▼
Annons ▼