X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Klassisk köttfärslimpa

Klassisk köttfärslimpa

PT60M60 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

Köttfärslimpa är ett klassisk recept som går att variera med olika smaksättningar. Detta är ett bra grundrecept att utgå ifrån. Ta gärna i soltorkade tomater, fetaost, ajvar relish, vitlök eller mozzarella.

Köttfärslimpa är ett klassisk recept som går att variera med olika smaksättningar. Detta är ett bra grundrecept att utgå ifrån. Ta gärna i soltorkade tomater, fetaost, ajvar relish, vitlök eller mozzarella.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Använd glutenfritt ströbröd.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfri mjölk (eller vatten).

Ingredienser

0,5 dl ströbröd
1 dl mjölk eller vatten
500 g nötfärs
salt och peppar
1 st ägg
1 msk tomatpuré
2 tsk torkad basilika
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda ströbröd och mjölk eller vatten i en bunke. Låt blandningen svälla i fem till tio minuter.
  3. Blanda ner nötfärsen, krydda med salt och peppar. Knäck i ägget, tillsätt tomatpurén och basilikan. Blanda tills alla ingredienser har bildat en fast smet, men rör inte om mer än nödvändigt.
  4. Forma till en limpa och lägg i en ugnsform. Grädda mitt i ugnen i cirka 40 minuter, tills köttfärsen är genomstekt och ytan gyllenbrun.
  5. Servera gärna köttfärslimpan med nykokt potatis, gräddsås och lingon.

Sätt ugnen på 200°. Blanda ströbröd och mjölk eller vatten i en bunke. Låt blandningen svälla i fem till tio minuter. Blanda ner nötfärsen, krydda med salt och peppar. Knäck i ägget, tillsätt tomatpurén och basilikan. Blanda tills alla ingredienser har bildat en fast smet, men rör inte om mer än nödvändigt. Forma till en limpa och lägg i en ugnsform. Grädda mitt i ugnen i cirka 40 minuter, tills köttfärsen är genomstekt och ytan gyllenbrun. Servera gärna köttfärslimpan med nykokt potatis, gräddsås och lingon.

Lycka till!

Publicerat 21/8 2014 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!