Ingredienser
- 0,5 dl ströbröd
- 1 dl mjölk eller vatten
- 500 g nötfärs
- salt och peppar
- 1 st ägg
- 1 msk tomatpuré
- 2 tsk torkad basilika
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT60M60 minuter
portioner
Passar matlåda
Köttfärslimpa är ett klassisk recept som går att variera med olika smaksättningar. Detta är ett bra grundrecept att utgå ifrån. Ta gärna i soltorkade tomater, fetaost, ajvar relish, vitlök eller mozzarella.
Köttfärslimpa är ett klassisk recept som går att variera med olika smaksättningar. Detta är ett bra grundrecept att utgå ifrån. Ta gärna i soltorkade tomater, fetaost, ajvar relish, vitlök eller mozzarella.
Glutenfritt recept*
*Använd glutenfritt ströbröd.
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfri mjölk (eller vatten).
Sätt ugnen på 200°. Blanda ströbröd och mjölk eller vatten i en bunke. Låt blandningen svälla i fem till tio minuter. Blanda ner nötfärsen, krydda med salt och peppar. Knäck i ägget, tillsätt tomatpurén och basilikan. Blanda tills alla ingredienser har bildat en fast smet, men rör inte om mer än nödvändigt. Forma till en limpa och lägg i en ugnsform. Grädda mitt i ugnen i cirka 40 minuter, tills köttfärsen är genomstekt och ytan gyllenbrun. Servera gärna köttfärslimpan med nykokt potatis, gräddsås och lingon.
Publicerat 21/8 2014 av Daniel Claesson