Stekt, panerad torsk

Stekt, panerad torsk

PT30M30 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Det är enklare än man kanske tror att panera sin egen fisk och den blir faktiskt mycket godare än den färdigpanerade man kan köpa. Du kan till exempel använda torsk, rödspätta, sejfilé eller annan fisk.

Det är enklare än man kanske tror att panera sin egen fisk och den blir faktiskt mycket godare än den färdigpanerade man kan köpa. Du kan till exempel använda torsk, rödspätta, sejfilé eller annan fisk.

Glutenfritt recept*
*Om du har glutenfritt ströbröd.

Ingredienser

300 g torskfilé (eller annan fisk)
1 st ägg
1 dl ströbröd
citronpeppar
1 tsk citronsaft
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Ta gärna fram fisken en stund innan tillagning så att den närmar sig rumstemperatur.
  2. Knäck ett ägg i en djup tallrik och vispa det lätt med en gaffel. Häll ströbrödet i en annan djup tallrik,  blanda ner lite citronpeppar och citronsaft i ägget.
  3. Vänd varje fiskfilé i ägget och sedan i ströbrödet, se till att fisken blir helt täckt i ströbrödet. Stek fisken i smör i en stekpanna på medelvärme i ungefär fem minuter, tills paneringen är gyllenbrun och fisken tillagad. Servera gärna med klyftpotatis och kall gräddfilssås.

Ta gärna fram fisken en stund innan tillagning så att den närmar sig rumstemperatur. Knäck ett ägg i en djup tallrik och vispa det lätt med en gaffel. Häll ströbrödet i en annan djup tallrik,  blanda ner lite citronpeppar och citronsaft i ägget. Vänd varje fiskfilé i ägget och sedan i ströbrödet, se till att fisken blir helt täckt i ströbrödet. Stek fisken i smör i en stekpanna på medelvärme i ungefär fem minuter, tills paneringen är gyllenbrun och fisken tillagad. Servera gärna med klyftpotatis och kall gräddfilssås.

Lycka till!

Publicerat 2/4 2014 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!