Ingredienser
- 300 g torskfilé (eller annan fisk)
- 1 st ägg
- 1 dl ströbröd
- citronpeppar
- 1 tsk citronsaft
Det är enklare än man kanske tror att panera sin egen fisk och den blir faktiskt mycket godare än den färdigpanerade man kan köpa. Du kan till exempel använda torsk, rödspätta, sejfilé eller annan fisk.
Det är enklare än man kanske tror att panera sin egen fisk och den blir faktiskt mycket godare än den färdigpanerade man kan köpa. Du kan till exempel använda torsk, rödspätta, sejfilé eller annan fisk.
PT30M30 minuter
portioner
Passar matlåda
Glutenfritt recept*
*Om du har glutenfritt ströbröd.
Ta gärna fram fisken en stund innan tillagning så att den närmar sig rumstemperatur. Knäck ett ägg i en djup tallrik och vispa det lätt med en gaffel. Häll ströbrödet i en annan djup tallrik, blanda ner lite citronpeppar och citronsaft i ägget. Vänd varje fiskfilé i ägget och sedan i ströbrödet, se till att fisken blir helt täckt i ströbrödet. Stek fisken i smör i en stekpanna på medelvärme i ungefär fem minuter, tills paneringen är gyllenbrun och fisken tillagad. Servera gärna med klyftpotatis och kall gräddfilssås.
Publicerat 2/4 2014 av Daniel Claesson
45 min
40 min
30 min
30 min
Annons ▼
Annons ▼