Teriyaki-lax i ugn

Fisk med asiatiska smaker

Teriyaki-lax i ugn

En enkel fiskrätt. Laxfiléer toppas med teriyakisås, honung, chili, lime och sesamfrön. Fisken passar utmärkt med potatis, ris eller nudlar och en god sås.

En enkel fiskrätt. Laxfiléer toppas med teriyakisås, honung, chili, lime och sesamfrön. Fisken passar utmärkt med potatis, ris eller nudlar och en god sås.

Lagas på 30 minuter

PT30M30 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Tips

Laxen ska tillagas tills innertemperaturen är ungefär 60 grader. Använd gärna en stektermometer.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+

Ingredienser

olivolja
500 g laxfiléer
2 msk teriyakisås
1 tsk honung, flytande
1 tsk limejuice
salt och peppar
0,5 tsk sambal oelek
2 tsk sesamfrön
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175.
  2. Ta fram en ugnsform och häll i lite olivolja i botten. Lägg i laxfiléerna med skinnsidan neråt.
  3. Blanda teriyakisås med honung och limejuice. Krydda med lite salt och peppar och rör ner sambal oelek. Fördela blandningen över laxen och toppa sedan med sesamfrön.
  4. Tillaga laxen mitt i ugnen i ungefär 25 minuter, tills filéerna är genomstekta.

Sätt ugnen på 175. Ta fram en ugnsform och häll i lite olivolja i botten. Lägg i laxfiléerna med skinnsidan neråt. Blanda teriyakisås med honung och limejuice. Krydda med lite salt och peppar och rör ner sambal oelek. Fördela blandningen över laxen och toppa sedan med sesamfrön. Tillaga laxen mitt i ugnen i ungefär 25 minuter, tills filéerna är genomstekta.

Smaklig måltid!

Publicerat 3/9 2018 av .

Kommentera receptet