Teriyaki-lax i ugn

Teriyaki-lax i ugn

PT30M30 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

En enkel fiskrätt. Laxfiléer toppas med teriyakisås, honung, chili, lime och sesamfrön. Fisken passar utmärkt med potatis, ris eller nudlar och en god sås.

En enkel fiskrätt. Laxfiléer toppas med teriyakisås, honung, chili, lime och sesamfrön. Fisken passar utmärkt med potatis, ris eller nudlar och en god sås.

Tips

Laxen ska tillagas tills innertemperaturen är ungefär 60 grader. Använd gärna en stektermometer.

Ingredienser

olivolja
500 g laxfiléer
2 msk teriyakisås
1 tsk honung, flytande
1 tsk limejuice
salt och peppar
0,5 tsk sambal oelek
2 tsk sesamfrön
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175.
  2. Ta fram en ugnsform och häll i lite olivolja i botten. Lägg i laxfiléerna med skinnsidan neråt.
  3. Blanda teriyakisås med honung och limejuice. Krydda med lite salt och peppar och rör ner sambal oelek. Fördela blandningen över laxen och toppa sedan med sesamfrön.
  4. Tillaga laxen mitt i ugnen i ungefär 25 minuter, tills filéerna är genomstekta.

Sätt ugnen på 175. Ta fram en ugnsform och häll i lite olivolja i botten. Lägg i laxfiléerna med skinnsidan neråt. Blanda teriyakisås med honung och limejuice. Krydda med lite salt och peppar och rör ner sambal oelek. Fördela blandningen över laxen och toppa sedan med sesamfrön. Tillaga laxen mitt i ugnen i ungefär 25 minuter, tills filéerna är genomstekta.

Lycka till!

Publicerat 3/9 2018 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!