Ingredienser
- olivolja
- 500 g laxfiléer
- 2 msk teriyakisås
- 1 tsk honung, flytande
- 1 tsk limejuice
- salt och peppar
- 0,5 tsk sambal oelek
- 2 tsk sesamfrön
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT30M30 minuter
portioner
Passar matlåda
En enkel fiskrätt. Laxfiléer toppas med teriyakisås, honung, chili, lime och sesamfrön. Fisken passar utmärkt med potatis, ris eller nudlar och en god sås.
En enkel fiskrätt. Laxfiléer toppas med teriyakisås, honung, chili, lime och sesamfrön. Fisken passar utmärkt med potatis, ris eller nudlar och en god sås.
Glutenfritt recept*
*Använd glutenfri teriyakisås
Laktosfritt recept
Laxen ska tillagas tills innertemperaturen är ungefär 60 grader. Använd gärna en stektermometer.
Sätt ugnen på 175. Ta fram en ugnsform och häll i lite olivolja i botten. Lägg i laxfiléerna med skinnsidan neråt. Blanda teriyakisås med honung och limejuice. Krydda med lite salt och peppar och rör ner sambal oelek. Fördela blandningen över laxen och toppa sedan med sesamfrön. Tillaga laxen mitt i ugnen i ungefär 25 minuter, tills filéerna är genomstekta.
Publicerat 3/9 2018 av Daniel Claesson