Asiatiska räkor och nudlar

Asiatiska räkor och nudlar

PT20M20 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Detta är en väldigt snabb och välsmakande rätt med räkor, risnudlar, spenat och ingefära. Hela rätten är klar på 20 minuter och smakar väldigt gott och asiatiskt.

Detta är en väldigt snabb och välsmakande rätt med räkor, risnudlar, spenat och ingefära. Hela rätten är klar på 20 minuter och smakar väldigt gott och asiatiskt.

Glutenfritt recept

Ingredienser

25 g färsk ingefära
2 st vitlöksklyftor
3 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
300 g risnudlar
500 g räkor, skalade
160 g bladspenat
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Skala ingefära och vitlök, finhacka det sedan. Fräs i en gryta med lite olja. Häll ner grädde och lite salt och peppar. Rör om och låt koka ihop i fem minuter.
  2. Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Häll av vattnet.
  3. Lägg ner räkor och bladspenat i grädden, rör om och låt sjuda i någon minut. Blanda till sist i nudlarna, servera därefter direkt.

Skala ingefära och vitlök, finhacka det sedan. Fräs i en gryta med lite olja. Häll ner grädde och lite salt och peppar. Rör om och låt koka ihop i fem minuter. Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Häll av vattnet. Lägg ner räkor och bladspenat i grädden, rör om och låt sjuda i någon minut. Blanda till sist i nudlarna, servera därefter direkt.

Lycka till!

Publicerat 2/2 2015 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!