Pulled salmon

Pulled salmon

PT40M40 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Snabblagad och fräsch version av pulled pork. Laxen kan till exempel ätas i tortillabröd, med en sallad eller med ugnspotatis.

Snabblagad och fräsch version av pulled pork. Laxen kan till exempel ätas i tortillabröd, med en sallad eller med ugnspotatis.

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Tips

Smaksätt kryddblandningen med lite liquid smoke om du vill ha rökigare smak på laxen. Picklad rödlök och tsatsiki är två goda tillbehör till detta recept.

Ingredienser

500 g laxfiléer
1,5 msk honung, flytande
2 msk parikapulver
3 tsk spiskummin
1 tsk koriander, torkad
1 tsk chilipulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 st lime
1 msk vatten
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Tina laxfiléerna om de är frysta. Lägg dem sedan i en ugnsform.
  2. Blanda honung med alla kryddor. Pressa ner saften från limen och tillsätt vattnet. Rör ihop allt detta och pensla sedan laxfiléerna med blandningen.
  3. Tillaga laxen mitt i ugnen i ungefär 30 minuter. Dra sedan isär laxfiléerna med hjälp av två gafflar.
  4. Laxen kan till exempel serveras i tortillabröd tillsammans med färska grönsaker och en yoghurtsås. Det går även att äta den med en salladsblandning, tillsammans med ugnspotatis eller med kokt ris.

Sätt ugnen på 150°. Tina laxfiléerna om de är frysta. Lägg dem sedan i en ugnsform. Blanda honung med alla kryddor. Pressa ner saften från limen och tillsätt vattnet. Rör ihop allt detta och pensla sedan laxfiléerna med blandningen. Tillaga laxen mitt i ugnen i ungefär 30 minuter. Dra sedan isär laxfiléerna med hjälp av två gafflar. Laxen kan till exempel serveras i tortillabröd tillsammans med färska grönsaker och en yoghurtsås. Det går även att äta den med en salladsblandning, tillsammans med ugnspotatis eller med kokt ris.

Lycka till!

Publicerat 21/10 2021 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!