Snabba piroger med pizzadeg

Vardagspiroger på ett kick

Snabba piroger med pizzadeg

På en halvtimme kan du göra egna piroger. Tricket är att använda färdig pizzadeg och fylla med sådant som du själv gillar.

På en halvtimme kan du göra egna piroger. Tricket är att använda färdig pizzadeg och fylla med sådant som du själv gillar.

Lagas på 30 minuter

PT30M30 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Tips

Du kan självklart fylla pirogerna med precis det du vill. Pirogerna går utmärkt att frysa efter att du har gräddat dem.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+

Skriv ut receptet

Skriv ut receptet

Ingredienser

400 g färdig pizzadeg
200 g tomatsås
100 g skinka
4 st champinjoner, färska
0,5 st gul lök
125 g mozzarella
1 st ägg
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Öppna förpackningen med pizzadeg och tomatsås. Rulla ut degen och kavla den lite tunnare. Skär den sedan i 4 bitar.
  3. Hacka skinkan och skiva champinjonerna tunt. Skala och finhacka löken. Lägg ner allt i en skål och blanda i tomatsåsen.
  4. Lägg degbitarna på en plåt med bakplåtspapper. Fördela fyllningen över degen. Dela mozzarellan och toppa fyllningen med den.
  5. Vik ihop degkanterna så att pirogerna stängs. Vispa upp ägget och pensla sedan pirogerna med det.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter, tills degen är genomgräddad och pirogerna har fått fin yta.

Sätt ugnen på 225°. Öppna förpackningen med pizzadeg och tomatsås. Rulla ut degen och kavla den lite tunnare. Skär den sedan i [get_dubbel_antal] bitar. Hacka skinkan och skiva champinjonerna tunt. Skala och finhacka löken. Lägg ner allt i en skål och blanda i tomatsåsen. Lägg degbitarna på en plåt med bakplåtspapper. Fördela fyllningen över degen. Dela mozzarellan och toppa fyllningen med den. Vik ihop degkanterna så att pirogerna stängs. Vispa upp ägget och pensla sedan pirogerna med det. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter, tills degen är genomgräddad och pirogerna har fått fin yta.

Smaklig måltid!

Publicerat 1/1 2019 av .

Kommentera receptet

Annons ▼

Annons ▼