Ingredienser
- 400 g färdig pizzadeg
- 200 g tomatsås
- 100 g skinka
- 4 st champinjoner, färska
- 0,5 st gul lök
- 125 g mozzarella
- 1 st ägg
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT30M30 minuter
portioner
Passar matlåda
På en halvtimme kan du göra egna piroger. Tricket är att använda färdig pizzadeg och fylla med sådant som du själv gillar.
På en halvtimme kan du göra egna piroger. Tricket är att använda färdig pizzadeg och fylla med sådant som du själv gillar.
Glutenfritt recept*
*Använd glutenfri pizzadeg.
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.
Du kan självklart fylla pirogerna med precis det du vill. Pirogerna går utmärkt att frysa efter att du har gräddat dem.
Sätt ugnen på 225°. Öppna förpackningen med pizzadeg och tomatsås. Rulla ut degen och kavla den lite tunnare. Skär den sedan i [get_dubbel_antal] bitar. Hacka skinkan och skiva champinjonerna tunt. Skala och finhacka löken. Lägg ner allt i en skål och blanda i tomatsåsen. Lägg degbitarna på en plåt med bakplåtspapper. Fördela fyllningen över degen. Dela mozzarellan och toppa fyllningen med den. Vik ihop degkanterna så att pirogerna stängs. Vispa upp ägget och pensla sedan pirogerna med det. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter, tills degen är genomgräddad och pirogerna har fått fin yta.
Publicerat 1/1 2019 av Daniel Claesson