Gör så här
- Skiva chorizon, skala och hacka löken. Skala även morötterna och skiva dem tunt.
-
Värm en stekgryta med smör till medelvärme och stek chorizo, lök, morötter och nötfärs i ett par minuter. Skölj kidneybönorna och låt dem rinna av. Häll därefter ner dem i grytan. Krydda med salt och peppar.
-
Kärna ur chilin och finhacka den. Rör ner den och tillsätt sedan krossade tomater, crème fraiche, paprikapulver, barbecuesås och tomatpuré. Låt allt koka upp och sänk sedan värmen. Smaka av den och krydda efter önskemål.
-
Chiligrytan ska småkoka under lock i minst 5-10 minuter, men låt den gärna stå lite längre. Servera den med sallad, tortillachips och crème fraiche
Skiva chorizon, skala och hacka löken. Skala även morötterna och skiva dem tunt.
Värm en stekgryta med smör till medelvärme och stek chorizo, lök, morötter och nötfärs i ett par minuter. Skölj kidneybönorna och låt dem rinna av. Häll därefter ner dem i grytan. Krydda med salt och peppar.
Kärna ur chilin och finhacka den. Rör ner den och tillsätt sedan krossade tomater, crème fraiche, paprikapulver, barbecuesås och tomatpuré. Låt allt koka upp och sänk sedan värmen. Smaka av den och krydda efter önskemål.
Chiligrytan ska småkoka under lock i minst 5-10 minuter, men låt den gärna stå lite längre. Servera den med sallad, tortillachips och crème fraiche
Lycka till!
Publicerat 30/9 2017 av Daniel Claesson
Vad tycker du om receptet? Kommentera här!