Gör så här
- Värm en stekgryta eller stekpanna med hög kant till medelvärme. Stek baconet knaprigt. Lägg det sedan åt sidan.
-
Putsa fläskfilén på överflödigt fett. Dela köttet i grytbitar. Skala och hacka sedan all lök.
-
Låt köttet och löken brynas i stekgrytan i ett par minuter. Krydda med salt, peppar och torkade örter (t.ex. basilika, timjan och oregano).
-
Rör ner kalvfond, chilipeppar, tomatpuré, kidneybönor och krossade tomater. Dela baconet och rör ner det också. Lägg på ett lock och låt allt koka upp. Sänk sedan värmen och låt köttgrytan småputtra i upp mot en timme. Rör om då och då.
-
Rör ner lite socker i såsen mot slutet. Smaka sedan av och krydda efter behag. Servera gärna köttgrytan med ris och tortillabröd.
Värm en stekgryta eller stekpanna med hög kant till medelvärme. Stek baconet knaprigt. Lägg det sedan åt sidan.
Putsa fläskfilén på överflödigt fett. Dela köttet i grytbitar. Skala och hacka sedan all lök.
Låt köttet och löken brynas i stekgrytan i ett par minuter. Krydda med salt, peppar och torkade örter (t.ex. basilika, timjan och oregano).
Rör ner kalvfond, chilipeppar, tomatpuré, kidneybönor och krossade tomater. Dela baconet och rör ner det också. Lägg på ett lock och låt allt koka upp. Sänk sedan värmen och låt köttgrytan småputtra i upp mot en timme. Rör om då och då.
Rör ner lite socker i såsen mot slutet. Smaka sedan av och krydda efter behag. Servera gärna köttgrytan med ris och tortillabröd.
Lycka till!
Publicerat 23/2 2016 av Daniel Claesson
Vad tycker du om receptet? Kommentera här!