X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Portergryta

Portergryta

PT80M80 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

Portergrytan är enkel att laga, den sköter sig själv på spisen. Grytan görs vanligtvis med nötkött, men det går lika bra att använda fläskkarré. Smaken är samma som porterstek, men grytan är snabbare.

Portergrytan är enkel att laga, den sköter sig själv på spisen. Grytan görs vanligtvis med nötkött, men det går lika bra att använda fläskkarré. Smaken är samma som porterstek, men grytan är snabbare.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Receptet innehåller porter, som enligt Livsmedelsverket bara innehåller små mängder gluten.

Ingredienser

1 kg kött för gryta (nöt eller fläsk)
3 st gula eller röda lökar
2 st morötter
15 st enbär
2 tsk timjan
0,5 tsk hel svartpeppar
4 st lagerblad
1 st köttbuljongtärning
1 dl soja
0,5 l porter
1 dl outspädd svart vinbärssaft
3 dl grädde
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Dela köttet i grytbitar. Skala lök och morötter, skär allt i bitar. Lägg ner i en stekgryta.
  2. Häll ner enbär, timjan, svartpeppar och lagerblad, mosa sedan ner buljontärningen. Häll slutligen i soja, porter och svart vinbärssaft. Rör om och låt allt koka upp.
  3. Sänk värmen och lägg på ett lock. Låt grytan småkoka i ungefär en timme. Provsmaka därefter en bit kött för att se om den är färdigkokt.
  4. Häll ner grädden och smaka av såsen. Servera grytan med nykokt ris eller potatis.

Dela köttet i grytbitar. Skala lök och morötter, skär allt i bitar. Lägg ner i en stekgryta. Häll ner enbär, timjan, svartpeppar och lagerblad, mosa sedan ner buljontärningen. Häll slutligen i soja, porter och svart vinbärssaft. Rör om och låt allt koka upp. Sänk värmen och lägg på ett lock. Låt grytan småkoka i ungefär en timme. Provsmaka därefter en bit kött för att se om den är färdigkokt. Häll ner grädden och smaka av såsen. Servera grytan med nykokt ris eller potatis.

Lycka till!

Publicerat 8/12 2014 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!