Italienska köttfärsbiffar

Italienska köttfärsbiffar

PT40M40 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

De klassiska köttfärsbiffarna (ungefär som köttbullar) uppdateras här med italienska smaker i form av Ajvar relish, färsk basilika och fetaost. Passar utmärkt tillsammans med potatismos, ris eller pasta.

De klassiska köttfärsbiffarna (ungefär som köttbullar) uppdateras här med italienska smaker i form av Ajvar relish, färsk basilika och fetaost. Passar utmärkt tillsammans med potatismos, ris eller pasta.

Glutenfritt recept*
*Om du har glutenfritt ströbröd.

Ingredienser

1 dl ströbröd
1 dl mjölk, eller vatten
500 g köttfärs
2 msk Ajvar relish
salt och peppar
basilika, gärna färsk
30 g fetaost
1 st ägg
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Häll ned ströbröd och mjölk i en bunke. Låt detta stå i cirka 10 minuter.
  2. Häll ner köttfärs och Ajvar i bunken och blanda lätt. Krydda med salt och peppar (lite mer än du tror behövs) och riktigt med basilika. Dela fetaosten i småbitar och blanda i den också.
  3. Knäck till sist ner ägget och blanda försiktigt ner det. Rör inte mer än nödvändigt när ägget är nedblandat.
  4. Ta i mer ströbröd om köttfärsblandningen är för lös. Gör sedan biffar av blandningen, 3-4 st per person brukar bli lagom storlek.
  5. Stek biffarna i medelvärme i cirka 6 minuter, eller tills de är genomstekta.

Häll ned ströbröd och mjölk i en bunke. Låt detta stå i cirka 10 minuter. Häll ner köttfärs och Ajvar i bunken och blanda lätt. Krydda med salt och peppar (lite mer än du tror behövs) och riktigt med basilika. Dela fetaosten i småbitar och blanda i den också. Knäck till sist ner ägget och blanda försiktigt ner det. Rör inte mer än nödvändigt när ägget är nedblandat. Ta i mer ströbröd om köttfärsblandningen är för lös. Gör sedan biffar av blandningen, 3-4 st per person brukar bli lagom storlek. Stek biffarna i medelvärme i cirka 6 minuter, eller tills de är genomstekta.

Lycka till!

Publicerat 28/8 2013 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!