Ingredienser
- 1 dl ströbröd
- 1 dl mjölk, eller vatten
- 500 g köttfärs
- 2 msk Ajvar relish
- salt och peppar
- basilika, gärna färsk
- 30 g fetaost
- 1 st ägg
De klassiska köttfärsbiffarna (ungefär som köttbullar) uppdateras här med italienska smaker i form av Ajvar relish, färsk basilika och fetaost. Passar utmärkt tillsammans med potatismos, ris eller pasta.
De klassiska köttfärsbiffarna (ungefär som köttbullar) uppdateras här med italienska smaker i form av Ajvar relish, färsk basilika och fetaost. Passar utmärkt tillsammans med potatismos, ris eller pasta.
PT40M40 minuter
portioner
Passar matlåda
Glutenfritt recept*
*Om du har glutenfritt ströbröd.
Häll ned ströbröd och mjölk i en bunke. Låt detta stå i cirka 10 minuter. Häll ner köttfärs och Ajvar i bunken och blanda lätt. Krydda med salt och peppar (lite mer än du tror behövs) och riktigt med basilika. Dela fetaosten i småbitar och blanda i den också. Knäck till sist ner ägget och blanda försiktigt ner det. Rör inte mer än nödvändigt när ägget är nedblandat. Ta i mer ströbröd om köttfärsblandningen är för lös. Gör sedan biffar av blandningen, 3-4 st per person brukar bli lagom storlek. Stek biffarna i medelvärme i cirka 6 minuter, eller tills de är genomstekta.
Publicerat 28/8 2013 av Daniel Claesson
20 min
30 min
20 min
20 min
Annons ▼
Annons ▼