X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Snabb och enkel köttgryta

Snabb och enkel köttgryta

PT30M30 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

Använd valfritt fläskkött som smaksätts med soja och honung. Köttgrytan är både snabb och enkel att tillaga och bjuder på både svenska och kinesiska smaker i en spännande och god kombination.

Använd valfritt fläskkött som smaksätts med soja och honung. Köttgrytan är både snabb och enkel att tillaga och bjuder på både svenska och kinesiska smaker i en spännande och god kombination.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Om du använder glutenfri soja.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.

Ingredienser

400 g fläskfilé, fläskytterfilé, kotlett eller karré
1 msk olja
1 msk soja
2 msk honung
1 st gul lök
2,5 dl matlagningsgrädde
1 st köttbuljongtärning
6 st enbär
salt och peppar
timjan
soja
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Putsa köttet om det har mycket fett, strimla det sedan i lagom stora grytbitar.
  2. Blanda olja, soja och honung i en djup tallrik eller skål, lägg ner köttet och täck det med marinaden. Låt stå i ett par minuter.
  3. Skala och hacka löken. Fräs den några minuter i en stekgryta eller stekpanna med hög kant. Häll ner köttet och låt det få färg. Spara marinaden till senare.
  4. Häll ner grädden, smula ner buljongtärningen, häll ner marinaden och rör om. Låt grytan koka upp och sänk sedan värmen. Tillsätt enbär, krydda med salt, peppar och timjan, ta i mer soja om du vill ha en mörkare färg.
  5. Smaka av grytan och servera med kokt ris eller potatiskroketter.
  6.  

Putsa köttet om det har mycket fett, strimla det sedan i lagom stora grytbitar. Blanda olja, soja och honung i en djup tallrik eller skål, lägg ner köttet och täck det med marinaden. Låt stå i ett par minuter. Skala och hacka löken. Fräs den några minuter i en stekgryta eller stekpanna med hög kant. Häll ner köttet och låt det få färg. Spara marinaden till senare. Häll ner grädden, smula ner buljongtärningen, häll ner marinaden och rör om. Låt grytan koka upp och sänk sedan värmen. Tillsätt enbär, krydda med salt, peppar och timjan, ta i mer soja om du vill ha en mörkare färg. Smaka av grytan och servera med kokt ris eller potatiskroketter.  

Lycka till!

Publicerat 7/4 2014 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!