Ingredienser
- 400 g fläskfilé, fläskytterfilé, kotlett eller karré
- 1 msk olja
- 1 msk soja
- 2 msk honung
- 1 st gul lök
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 1 st köttbuljongtärning
- 6 st enbär
- salt och peppar
- timjan
- soja
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT30M30 minuter
portioner
Passar matlåda
Använd valfritt fläskkött som smaksätts med soja och honung. Köttgrytan är både snabb och enkel att tillaga och bjuder på både svenska och kinesiska smaker i en spännande och god kombination.
Använd valfritt fläskkött som smaksätts med soja och honung. Köttgrytan är både snabb och enkel att tillaga och bjuder på både svenska och kinesiska smaker i en spännande och god kombination.
Glutenfritt recept*
*Om du använder glutenfri soja.
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.
Putsa köttet om det har mycket fett, strimla det sedan i lagom stora grytbitar. Blanda olja, soja och honung i en djup tallrik eller skål, lägg ner köttet och täck det med marinaden. Låt stå i ett par minuter. Skala och hacka löken. Fräs den några minuter i en stekgryta eller stekpanna med hög kant. Häll ner köttet och låt det få färg. Spara marinaden till senare. Häll ner grädden, smula ner buljongtärningen, häll ner marinaden och rör om. Låt grytan koka upp och sänk sedan värmen. Tillsätt enbär, krydda med salt, peppar och timjan, ta i mer soja om du vill ha en mörkare färg. Smaka av grytan och servera med kokt ris eller potatiskroketter.
Publicerat 7/4 2014 av Daniel Claesson