Ingredienser
- 1 st gul lök
- 400 g vegofärs
- 2 st morötter
- 50 g ingefära, färsk
- salt och peppar
- 1 msk sweet chilisås
- 0,5 msk soja, kinesisk
- 50 g glasnudlar
- 500 g filodeg
- olivolja
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT60M60 minuter
portioner
Helt vegetariskt recept
Passar matlåda
Ugnsbakade och helt vegetariska vårrullar som funkar som förrätt, i en buffé eller som huvudrätt. Fyllningen går att variera precis som du vill.
Ugnsbakade och helt vegetariska vårrullar som funkar som förrätt, i en buffé eller som huvudrätt. Fyllningen går att variera precis som du vill.
Laktosfritt recept
Vårrullarna blir ännu krispigare om de friteras istället för att gräddas i ugn.
Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka löken. Värm en stekgryta med lite olja till medelvärme och fräs löken under omrörning i någon minut. Rör sedan i vegofärsen och låt allt steka ett par minuter. Skala och riv morötterna grovt på ett rivjärn. Skala sedan ingefäran och riv den på rivjärnets fina sida. Rör ner detta i stekgrytan och krydda med salt och peppar. Tillsätt sweet chilisås och soja. Lägg glasnudlarna i en skål och häll över kokande vatten. Låt stå fem minuter och häll sedan av vattnet. Dela nudlarna i mindre bitar och blanda ner dem i stekgrytan. Dela filodegsarken i ca 10x15 cm stora bitar. Lägg ett ark på en skärbräda och pensla det med lite vatten. Lägg därefter ett till filodegsark ovanpå. Fördela en dryg matsked av fyllningen mot ena kortsidan av filodegen. Pensla kanterna med vatten och vik sedan in långsidorna. Rulla därefter ihop vårrullen från kortsida till kortsida. Lägg vårrullarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla rullarna med lite olivolja och grädda mitt i ugnen i ungefär 10 minuter, tills de har fått fin färg och yta. Servera gärna vårrullarna med ruccola. Doppa dem gärna i sweet chilisås och/eller soja.
Publicerat 5/7 2019 av Daniel Claesson