X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Ugnsbakade, vegetariska vårrullar

Ugnsbakade, vegetariska vårrullar

PT60M60 minuter

4

portioner

Helt vegetariskt recept

Helt vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

Ugnsbakade och helt vegetariska vårrullar som funkar som förrätt, i en buffé eller som huvudrätt. Fyllningen går att variera precis som du vill.

Ugnsbakade och helt vegetariska vårrullar som funkar som förrätt, i en buffé eller som huvudrätt. Fyllningen går att variera precis som du vill.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Tips

Vårrullarna blir ännu krispigare om de friteras istället för att gräddas i ugn.

Ingredienser

1 st gul lök
400 g vegofärs
2 st morötter
50 g ingefära, färsk
salt och peppar
1 msk sweet chilisås
0,5 msk soja, kinesisk
50 g glasnudlar
500 g filodeg
olivolja
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka löken. Värm en stekgryta med lite olja till medelvärme och fräs löken under omrörning i någon minut. Rör sedan i vegofärsen och låt allt steka ett par minuter.
  2. Skala och riv morötterna grovt på ett rivjärn. Skala sedan ingefäran och riv den på rivjärnets fina sida. Rör ner detta i stekgrytan och krydda med salt och peppar. Tillsätt sweet chilisås och soja.
  3. Lägg glasnudlarna i en skål och häll över kokande vatten. Låt stå fem minuter och häll sedan av vattnet. Dela nudlarna i mindre bitar och blanda ner dem i stekgrytan.
  4. Dela filodegsarken i ca 10x15 cm stora bitar. Lägg ett ark på en skärbräda och pensla det med lite vatten. Lägg därefter ett till filodegsark ovanpå. Fördela en dryg matsked av fyllningen mot ena kortsidan av filodegen. Pensla kanterna med vatten och vik sedan in långsidorna. Rulla därefter ihop vårrullen från kortsida till kortsida.
  5. Lägg vårrullarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla rullarna med lite olivolja och grädda mitt i ugnen i ungefär 10 minuter, tills de har fått fin färg och yta.
  6. Servera gärna vårrullarna med ruccola. Doppa dem gärna i sweet chilisås och/eller soja.

Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka löken. Värm en stekgryta med lite olja till medelvärme och fräs löken under omrörning i någon minut. Rör sedan i vegofärsen och låt allt steka ett par minuter. Skala och riv morötterna grovt på ett rivjärn. Skala sedan ingefäran och riv den på rivjärnets fina sida. Rör ner detta i stekgrytan och krydda med salt och peppar. Tillsätt sweet chilisås och soja. Lägg glasnudlarna i en skål och häll över kokande vatten. Låt stå fem minuter och häll sedan av vattnet. Dela nudlarna i mindre bitar och blanda ner dem i stekgrytan. Dela filodegsarken i ca 10x15 cm stora bitar. Lägg ett ark på en skärbräda och pensla det med lite vatten. Lägg därefter ett till filodegsark ovanpå. Fördela en dryg matsked av fyllningen mot ena kortsidan av filodegen. Pensla kanterna med vatten och vik sedan in långsidorna. Rulla därefter ihop vårrullen från kortsida till kortsida. Lägg vårrullarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla rullarna med lite olivolja och grädda mitt i ugnen i ungefär 10 minuter, tills de har fått fin färg och yta. Servera gärna vårrullarna med ruccola. Doppa dem gärna i sweet chilisås och/eller soja.

Lycka till!

Publicerat 5/7 2019 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!