Kolatårta

Kolatårta

PT90M90 minuter

1

st

Kolatårtan är betydligt tunnare än "klassiska" tårtor. Den består av en mandelbotten med en fantastisk kolakräm emellan. Tårtan bör toppas med vispad grädde och pudras med kakao.

Kolatårtan är betydligt tunnare än "klassiska" tårtor. Den består av en mandelbotten med en fantastisk kolakräm emellan. Tårtan bör toppas med vispad grädde och pudras med kakao.

Ingredienser

Mandelbotten
4 st äggvitor
1 hg sötmandel, malen
2 hg florsocker
Kolakräm
1 dl strösocker
1 dl vatten
4 st äggulor
150 g margarin
50 g blockchoklad
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Blanda den malda mandeln med florsockret i en bunke, rör sedan försiktigt ner äggvitorna.
  3. Smörj och bröa 2 bakplåtspapper och lägg dem på plåtar. Fördela smeten på dem, som runda bottnar. Grädda bottnarna i cirka 18 minuter.
  4. Kolakrämen

  5. Koka socker och vatten till en simmig lag. Vispa i äggulorna och låt koka upp hastigt. Ta av kastrullen från värmen och blanda i margarin och blockchoklad. Ställ in i kylen så att krämen svalnar något.
  6. Bre ut kolakrämen på en av bottnarna, lägg sedan på den andra. Toppa gärna kolatårtan med vispad grädde och pudra med kakao.

Sätt ugnen på 175°. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Blanda den malda mandeln med florsockret i en bunke, rör sedan försiktigt ner äggvitorna. Smörj och bröa [get_dubbel_antal] bakplåtspapper och lägg dem på plåtar. Fördela smeten på dem, som runda bottnar. Grädda bottnarna i cirka 18 minuter. Kolakrämen: Koka socker och vatten till en simmig lag. Vispa i äggulorna och låt koka upp hastigt. Ta av kastrullen från värmen och blanda i margarin och blockchoklad. Ställ in i kylen så att krämen svalnar något. Bre ut kolakrämen på en av bottnarna, lägg sedan på den andra. Toppa gärna kolatårtan med vispad grädde och pudra med kakao.

Lycka till!

Publicerat 23/4 2014 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!