X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Barnvänliga fruktremmar

Barnvänliga fruktremmar

PT6H6 timmar

1

st

0

Torkade fruktremmar som görs med få ingredienser. De är väldigt uppskattade av både barn och vuxna. Remmarna kan göras med hallon, blåbär, jordgubbar, äppelbitar eller annan frukt och bär.

Torkade fruktremmar som görs med få ingredienser. De är väldigt uppskattade av både barn och vuxna. Remmarna kan göras med hallon, blåbär, jordgubbar, äppelbitar eller annan frukt och bär.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Tips

Remmarna kan förvaras i en tät burk i kylen i åtminstone en månad. De går även bra att frysa.

Ingredienser

300 g frukt eller bär, t.ex. hallon och blåbär
150 g banan
2 tsk flytande honung
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Värm ugnen till ungefär 45-50°, gärna varmluftsugn.
  2. Tina frukten eller bären om de är frysta och häll sedan ner dem i en stor skål. Mixa dem släta med en stavmixer. Skala bananen och bryt den i bitar. Lägg ner i skålen och mixa till en slät smet. Tillsätt lite honung om du vill ha lite extra sötma i remmarna.
  3. Smeten ska ha en konsistens ungefär som en smoothie. Ta i mer banan om den är för lös och tillsätt lite fruktjuice eller vatten om den är för fast.
  4. Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Bre ut den i ett tunt och jämnt lager, gärna med en slickepott. Smeten ska vara ett par millimeter tjock.
  5. Ställ in plåten mitt i ugnen och låt torka i ungefär 5-6 timmar. Öppna ugnsluckan då och då för att vädra ut fukten. Remmarna är klara när smeten inte längre är kladdig. Dra då av den från bakplåtspappret och dela i mindre bitar. Förvara dem i en tät burk i kylen.

Värm ugnen till ungefär 45-50°, gärna varmluftsugn. Tina frukten eller bären om de är frysta och häll sedan ner dem i en stor skål. Mixa dem släta med en stavmixer. Skala bananen och bryt den i bitar. Lägg ner i skålen och mixa till en slät smet. Tillsätt lite honung om du vill ha lite extra sötma i remmarna. Smeten ska ha en konsistens ungefär som en smoothie. Ta i mer banan om den är för lös och tillsätt lite fruktjuice eller vatten om den är för fast. Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Bre ut den i ett tunt och jämnt lager, gärna med en slickepott. Smeten ska vara ett par millimeter tjock. Ställ in plåten mitt i ugnen och låt torka i ungefär 5-6 timmar. Öppna ugnsluckan då och då för att vädra ut fukten. Remmarna är klara när smeten inte längre är kladdig. Dra då av den från bakplåtspappret och dela i mindre bitar. Förvara dem i en tät burk i kylen.

Lycka till!

Publicerat 19/3 2022 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!