Gör så här
- Sätt ugnen på 225°.
-
Skala och finhacka all lök. Stek den i lite olja i ett par minuter, utan att löken får färg.
-
Blanda i tomatpuré, krossade tomater och honung. Smula ner buljongtärningen. Häll även i balsamvinäger, timjan, salt, peppar och vatten. Rör om och låt tomatsåsen koka i ungefär fem minuter.
-
Rör ner spenaten i tomatsåsen och låt den koka i fem minuter till. Skär under tiden halloumin i tunna skivor. Rosta gärna pumpakärnorna i en torr stekpanna.
-
Varva tomatsås, pumpakärnor, halloumi och lasagneplattor i en ugnsform. Toppa med ett lager tomatsås och strö till sist över osten.
-
Grädda lasagnen mitt i ugnen i ungefär 20 minuter.
Sätt ugnen på 225°.
Skala och finhacka all lök. Stek den i lite olja i ett par minuter, utan att löken får färg.
Blanda i tomatpuré, krossade tomater och honung. Smula ner buljongtärningen. Häll även i balsamvinäger, timjan, salt, peppar och vatten. Rör om och låt tomatsåsen koka i ungefär fem minuter.
Rör ner spenaten i tomatsåsen och låt den koka i fem minuter till. Skär under tiden halloumin i tunna skivor. Rosta gärna pumpakärnorna i en torr stekpanna.
Varva tomatsås, pumpakärnor, halloumi och lasagneplattor i en ugnsform. Toppa med ett lager tomatsås och strö till sist över osten.
Grädda lasagnen mitt i ugnen i ungefär 20 minuter.
Lycka till!
Publicerat 13/9 2016 av Daniel Claesson
Vad tycker du om receptet? Kommentera här!