Lasagne med spenat och halloumi

Lasagne med spenat och halloumi

PT60M60 minuter

4

portioner

Lakto-vegetariskt recept

Lakto-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

En snabb vegetarisk lasagne med spenat, halloumi och rostade pumpafrön. Den har en härlig tomatsås. Lasagnen tillagas på en timme och passar utmärkt i matlådan.

En snabb vegetarisk lasagne med spenat, halloumi och rostade pumpafrön. Den har en härlig tomatsås. Lasagnen tillagas på en timme och passar utmärkt i matlådan.

Glutenfritt recept*
*Byt till glutenfria lasagneplattor.

Ingredienser

1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
600 g krossade tomater
1 tsk honung, flytande
1 st grönsaksbuljongtärning
2 tsk balsamvinäger
1 tsk timjan, torkad
salt och peppar
4 dl vatten
200 g babyspenat, färsk
200 g halloumi
1,5 dl pumpakärnor
200 g färska lasagneplattor
1,5 dl riven ost, eller tärnad mozzarella
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och finhacka all lök. Stek den i lite olja i ett par minuter, utan att löken får färg.
  3. Blanda i tomatpuré, krossade tomater och honung. Smula ner buljongtärningen. Häll även i balsamvinäger, timjan, salt, peppar och vatten. Rör om och låt tomatsåsen koka i ungefär fem minuter.
  4. Rör ner spenaten i tomatsåsen och låt den koka i fem minuter till. Skär under tiden halloumin i tunna skivor. Rosta gärna pumpakärnorna i en torr stekpanna.
  5. Varva tomatsås, pumpakärnor, halloumi och lasagneplattor i en ugnsform. Toppa med ett lager tomatsås och strö till sist över osten.
  6. Grädda lasagnen mitt i ugnen i ungefär 20 minuter.

Sätt ugnen på 225°. Skala och finhacka all lök. Stek den i lite olja i ett par minuter, utan att löken får färg. Blanda i tomatpuré, krossade tomater och honung. Smula ner buljongtärningen. Häll även i balsamvinäger, timjan, salt, peppar och vatten. Rör om och låt tomatsåsen koka i ungefär fem minuter. Rör ner spenaten i tomatsåsen och låt den koka i fem minuter till. Skär under tiden halloumin i tunna skivor. Rosta gärna pumpakärnorna i en torr stekpanna. Varva tomatsås, pumpakärnor, halloumi och lasagneplattor i en ugnsform. Toppa med ett lager tomatsås och strö till sist över osten. Grädda lasagnen mitt i ugnen i ungefär 20 minuter.

Lycka till!

Publicerat 13/9 2016 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!