X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Lasagne med spenat och halloumi. Genrebild
Genrebild

Lasagne med spenat och halloumi

PT60M60 minuter

4

portioner

Lakto-vegetariskt recept

Lakto-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

En snabb vegetarisk lasagne med spenat, halloumi och rostade pumpafrön. Den har en härlig tomatsås. Lasagnen tillagas på en timme och passar utmärkt i matlådan.

En snabb vegetarisk lasagne med spenat, halloumi och rostade pumpafrön. Den har en härlig tomatsås. Lasagnen tillagas på en timme och passar utmärkt i matlådan.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Byt till glutenfria lasagneplattor.

Ingredienser

1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
600 g krossade tomater
1 tsk honung, flytande
1 st grönsaksbuljongtärning
2 tsk balsamvinäger
1 tsk timjan, torkad
salt och peppar
4 dl vatten
200 g babyspenat, färsk
200 g halloumi
1,5 dl pumpakärnor
200 g färska lasagneplattor
1,5 dl riven ost, eller tärnad mozzarella
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och finhacka all lök. Stek den i lite olja i ett par minuter, utan att löken får färg.
  3. Blanda i tomatpuré, krossade tomater och honung. Smula ner buljongtärningen. Häll även i balsamvinäger, timjan, salt, peppar och vatten. Rör om och låt tomatsåsen koka i ungefär fem minuter.
  4. Rör ner spenaten i tomatsåsen och låt den koka i fem minuter till. Skär under tiden halloumin i tunna skivor. Rosta gärna pumpakärnorna i en torr stekpanna.
  5. Varva tomatsås, pumpakärnor, halloumi och lasagneplattor i en ugnsform. Toppa med ett lager tomatsås och strö till sist över osten.
  6. Grädda lasagnen mitt i ugnen i ungefär 20 minuter.

Sätt ugnen på 225°. Skala och finhacka all lök. Stek den i lite olja i ett par minuter, utan att löken får färg. Blanda i tomatpuré, krossade tomater och honung. Smula ner buljongtärningen. Häll även i balsamvinäger, timjan, salt, peppar och vatten. Rör om och låt tomatsåsen koka i ungefär fem minuter. Rör ner spenaten i tomatsåsen och låt den koka i fem minuter till. Skär under tiden halloumin i tunna skivor. Rosta gärna pumpakärnorna i en torr stekpanna. Varva tomatsås, pumpakärnor, halloumi och lasagneplattor i en ugnsform. Toppa med ett lager tomatsås och strö till sist över osten. Grädda lasagnen mitt i ugnen i ungefär 20 minuter.

Lycka till!

Publicerat 13/9 2016 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!