Ingredienser
- 60 g purjolök
- 1 msk hackad persilja
- 400 g torsk, eller annan fisk
- salt och peppar
- 1 tsk sambal oelek
- 2 tsk citron- eller limejuice
- 2 msk ströbröd
- 1 st ägg
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT30M30 minuter
portioner
Passar matlåda
Tycker du att fisk är lite tråkigt? Gör fiskburgare! Det går jättebra att använda torskblock, de blir inte alls tråkiga i denna form. Receptet är barnvänligt, men passar alla åldrar.
Tycker du att fisk är lite tråkigt? Gör fiskburgare! Det går jättebra att använda torskblock, de blir inte alls tråkiga i denna form. Receptet är barnvänligt, men passar alla åldrar.
Glutenfritt recept*
*Om du har glutenfritt ströbröd (och hamburgerbröd).
Laktosfritt recept
Skölj purjolöken, dela den därefter snabbt i lite mindre bitar. Häll ner den i en matberedare (eller skål och du använder stavmixer), tillsammans med persiljan. Mixa ett par sekunder. Dela torsken i mindre bitar, pressa ur lite vatten från den om den har varit fryst. Häll ner fisken i matberedaren och mixa till en smet. Krydda med salt och peppar, tillsätt sambal oelek, citrusjuice, ströbröd och ägg. Mixa sedan i några sekunder till, så att alla ingredienser blandas. Dela fisksmeten i [get_dubbel_antal] bitar. Rulla dem till bollar som du sedan plattar ut till biffar. Värm en stekpanna med smör eller olja till medelvärme, stek fiskburgarna i ungefär tre minuter per sida. Servera burgarna i hamburgerbröd, gärna med sallad, lök och remouladsås.
Publicerat 26/9 2014 av Daniel Claesson