X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Fiskburgare

Fiskburgare

PT30M30 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

Tycker du att fisk är lite tråkigt? Gör fiskburgare! Det går jättebra att använda torskblock, de blir inte alls tråkiga i denna form. Receptet är barnvänligt, men passar alla åldrar.

Tycker du att fisk är lite tråkigt? Gör fiskburgare! Det går jättebra att använda torskblock, de blir inte alls tråkiga i denna form. Receptet är barnvänligt, men passar alla åldrar.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Om du har glutenfritt ströbröd (och hamburgerbröd).

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Ingredienser

60 g purjolök
1 msk hackad persilja
400 g torsk, eller annan fisk
salt och peppar
1 tsk sambal oelek
2 tsk citron- eller limejuice
2 msk ströbröd
1 st ägg
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Skölj purjolöken, dela den därefter snabbt i lite mindre bitar. Häll ner den i en matberedare (eller skål och du använder stavmixer), tillsammans med persiljan. Mixa ett par sekunder.
  2. Dela torsken i mindre bitar, pressa ur lite vatten från den om den har varit fryst. Häll ner fisken i matberedaren och mixa till en smet.
  3. Krydda med salt och peppar, tillsätt sambal oelek, citrusjuice, ströbröd och ägg. Mixa sedan i några sekunder till, så att alla ingredienser blandas.
  4. Dela fisksmeten i 4 bitar. Rulla dem till bollar som du sedan plattar ut till biffar.
  5. Värm en stekpanna med smör eller olja till medelvärme, stek fiskburgarna i ungefär tre minuter per sida.
  6. Servera burgarna i hamburgerbröd, gärna med sallad, lök och remouladsås.

Skölj purjolöken, dela den därefter snabbt i lite mindre bitar. Häll ner den i en matberedare (eller skål och du använder stavmixer), tillsammans med persiljan. Mixa ett par sekunder. Dela torsken i mindre bitar, pressa ur lite vatten från den om den har varit fryst. Häll ner fisken i matberedaren och mixa till en smet. Krydda med salt och peppar, tillsätt sambal oelek, citrusjuice, ströbröd och ägg. Mixa sedan i några sekunder till, så att alla ingredienser blandas. Dela fisksmeten i [get_dubbel_antal] bitar. Rulla dem till bollar som du sedan plattar ut till biffar. Värm en stekpanna med smör eller olja till medelvärme, stek fiskburgarna i ungefär tre minuter per sida. Servera burgarna i hamburgerbröd, gärna med sallad, lök och remouladsås.

Lycka till!

Publicerat 26/9 2014 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!