Ingredienser
- 140 g bacon
- 1 st gul lök
- 300 g kokt, kallt ris. Gärna bastmati eller jasmin
- 3 st ägg
- salt och peppar
- 1 tsk soja, japansk
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT20M20 minuter
portioner
Passar matlåda
Med färdigkokt ris kan du snabbt slänga ihop en god måltid. Detta recept innehåller bacon, men du kan smaksätta med det protein som du föredrar.
Med färdigkokt ris kan du snabbt slänga ihop en god måltid. Detta recept innehåller bacon, men du kan smaksätta med det protein som du föredrar.
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept
Värm en stekpanna till strax över medelvärme och lägg i baconskivorna. Låt dem steka tills de har fått fin yta, vänd då på baconet och stek andra sidan i någon minut. Lägg sedan över baconet på ett fat med hushållspapper. Sänk värmen i stekpannan något och häll i lite matolja eller annat stekfett. Skala och finhacka den gula löken. Häll ner i stekpannan och häll även ner riset. Låt fräsa i ett par minuter under omrörning. Knäck ner äggen i en skål och vispa snabbt ihop dem. Krydda med lite salt och peppar. Häll sedan ner äggblandningen i stekpannan och rör om. Låt allt steka tills äggen är tillagade och har blivit fördelat med riset. Skär baconet i ganska små bitar och rör ner i stekpannan. Häll också i lite soja och blanda om en sista gång innan servering.
Publicerat 27/11 2022 av Daniel Claesson