X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Fried rice med bacon

Fried rice med bacon

PT20M20 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

1

Med färdigkokt ris kan du snabbt slänga ihop en god måltid. Detta recept innehåller bacon, men du kan smaksätta med det protein som du föredrar.

Med färdigkokt ris kan du snabbt slänga ihop en god måltid. Detta recept innehåller bacon, men du kan smaksätta med det protein som du föredrar.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Ingredienser

140 g bacon
1 st gul lök
300 g kokt, kallt ris. Gärna bastmati eller jasmin
3 st ägg
salt och peppar
1 tsk soja, japansk
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Värm en stekpanna till strax över medelvärme och lägg i baconskivorna. Låt dem steka tills de har fått fin yta, vänd då på baconet och stek andra sidan i någon minut. Lägg sedan över baconet på ett fat med hushållspapper.
  2. Sänk värmen i stekpannan något och häll i lite matolja eller annat stekfett. Skala och finhacka den gula löken. Häll ner i stekpannan och häll även ner riset. Låt fräsa i ett par minuter under omrörning.
  3. Knäck ner äggen i en skål och vispa snabbt ihop dem. Krydda med lite salt och peppar. Häll sedan ner äggblandningen i stekpannan och rör om. Låt allt steka tills äggen är tillagade och har blivit fördelat med riset.
  4. Skär baconet i ganska små bitar och rör ner i stekpannan. Häll också i lite soja och blanda om en sista gång innan servering.

Värm en stekpanna till strax över medelvärme och lägg i baconskivorna. Låt dem steka tills de har fått fin yta, vänd då på baconet och stek andra sidan i någon minut. Lägg sedan över baconet på ett fat med hushållspapper. Sänk värmen i stekpannan något och häll i lite matolja eller annat stekfett. Skala och finhacka den gula löken. Häll ner i stekpannan och häll även ner riset. Låt fräsa i ett par minuter under omrörning. Knäck ner äggen i en skål och vispa snabbt ihop dem. Krydda med lite salt och peppar. Häll sedan ner äggblandningen i stekpannan och rör om. Låt allt steka tills äggen är tillagade och har blivit fördelat med riset. Skär baconet i ganska små bitar och rör ner i stekpannan. Häll också i lite soja och blanda om en sista gång innan servering.

Lycka till!

Publicerat 27/11 2022 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!