Kycklinglasagne

En roligare sorts lasagne

Kycklinglasagne

Om du byter ut köttfärssåsen i en lasagne mot kyckling i tomatsås får du en helt ny variant av den italienska klassikern. Minst lika enkel att laga och ofta ännu mer uppskattad än originalet.

Om du byter ut köttfärssåsen i en lasagne mot kyckling i tomatsås får du en helt ny variant av den italienska klassikern. Minst lika enkel att laga och ofta ännu mer uppskattad än originalet.

Lagas på 90 minuter

PT90M90 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook

Skriv ut receptet

Skriv ut receptet

Ingredienser

3 st kycklingfiléer
2 st gula lökar
400 g krossade tomater
1 msk tomatpuré
salt och peppar
basilika
lasagneplattor
1 st mozzarellaost
1 dl riven ost
Bechamelsås
6 dl mjölk
4 msk idealmjöl
2 msk smör eller margarin
salt och peppar
2 dl riven ost
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Dela kycklingen i ganska små bitar, hacka löken. Stek allt i en stekgryta, tills löken är mjuk och kycklingen har fått lite färg.
  3. Häll ner krossade tomater och tomatpuré, krydda med salt, peppar, basilika och det du själv tycker passar. Låt allt koka en stund, under tiden gör du bechamelsåsen.
  4. Häll ner mjölken i en kastrull. Blanda ner mjöl och smöret, krydda med salt och peppar. Låt såsen koka upp under kraftig omrörning, sänk värmen rejält när den börjar koka. Blanda ner osten och låt den smälta.
  5. Täck botten av en ugnsform med ett lager lasagneplattor. Fördela ungefär hälften av kycklingsåsen på plattorna och häll sedan på lite av bechamelsåsen. Hacka mozzarellan och strö över hälften av den.
  6. Lägg på ett nytt lager lasagneplattor. Häll över resten av kycklingen och mozzarellan, samt lite mer bechamelsås. Lägg på ett sista lager plattor, häll över resten av bechamelsåsen och toppa med riven ost. Tryck ner plattorna försiktigt så att de täcks med sås.
  7. Grädda lasagnen mitt i ugnen i ungfär 30-40 minuter. Låt den svalna ett par minuter innan servering.

Sätt ugnen på 200°. Dela kycklingen i ganska små bitar, hacka löken. Stek allt i en stekgryta, tills löken är mjuk och kycklingen har fått lite färg. Häll ner krossade tomater och tomatpuré, krydda med salt, peppar, basilika och det du själv tycker passar. Låt allt koka en stund, under tiden gör du bechamelsåsen. Häll ner mjölken i en kastrull. Blanda ner mjöl och smöret, krydda med salt och peppar. Låt såsen koka upp under kraftig omrörning, sänk värmen rejält när den börjar koka. Blanda ner osten och låt den smälta. Täck botten av en ugnsform med ett lager lasagneplattor. Fördela ungefär hälften av kycklingsåsen på plattorna och häll sedan på lite av bechamelsåsen. Hacka mozzarellan och strö över hälften av den. Lägg på ett nytt lager lasagneplattor. Häll över resten av kycklingen och mozzarellan, samt lite mer bechamelsås. Lägg på ett sista lager plattor, häll över resten av bechamelsåsen och toppa med riven ost. Tryck ner plattorna försiktigt så att de täcks med sås. Grädda lasagnen mitt i ugnen i ungfär 30-40 minuter. Låt den svalna ett par minuter innan servering.

Smaklig måltid!

Publicerat 10/3 2014 av

Kommentera receptet

Annons ▼

Annons ▼