X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Dundersnabb kycklingpasta

Dundersnabb kycklingpasta

PT20M20 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

1

Denna maträtt kan faktiskt slängas ihop på max 20 minuter och innehåller bara ingredienser som du har (eller borde ha) hemma. Det är snabbt, enkelt och väldigt gott.

Denna maträtt kan faktiskt slängas ihop på max 20 minuter och innehåller bara ingredienser som du har (eller borde ha) hemma. Det är snabbt, enkelt och väldigt gott.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Om du använder glutenfri pasta.

Ingredienser

400 g pasta
600 g kyckling
matolja
1 st gul lök
8 st soltorkade tomater
1 dl hönsbuljong
2 dl vispgrädde
basilika
salt och peppar
2 dl riven ost
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
  2. Skala och hacka löken. Strimla kycklingen. Värm en stekgryta (eller stekpanna med hög kant) till medelvärme. Häll i lite olja. Bryn kyckling och löken. Lägg därefter i de soltorkade tomaterna.
  3. Tillsätt buljong och grädde och koka ihop i ett par minuter. Smaksätt med basilika, salt och peppar.
  4. Sila pastan när den är färdigkokt och häll ner den i kycklingsåsen. Tillsätt den rivna osten och låt den smälta.

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Skala och hacka löken. Strimla kycklingen. Värm en stekgryta (eller stekpanna med hög kant) till medelvärme. Häll i lite olja. Bryn kyckling och löken. Lägg därefter i de soltorkade tomaterna. Tillsätt buljong och grädde och koka ihop i ett par minuter. Smaksätt med basilika, salt och peppar. Sila pastan när den är färdigkokt och häll ner den i kycklingsåsen. Tillsätt den rivna osten och låt den smälta.

Lycka till!

Publicerat 11/9 2013 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!