Ingredienser
- 400 g pasta
- 600 g kyckling
- matolja
- 1 st gul lök
- 8 st soltorkade tomater
- 1 dl hönsbuljong
- 2 dl vispgrädde
- basilika
- salt och peppar
- 2 dl riven ost
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT20M20 minuter
portioner
Passar matlåda
Denna maträtt kan faktiskt slängas ihop på max 20 minuter och innehåller bara ingredienser som du har (eller borde ha) hemma. Det är snabbt, enkelt och väldigt gott.
Denna maträtt kan faktiskt slängas ihop på max 20 minuter och innehåller bara ingredienser som du har (eller borde ha) hemma. Det är snabbt, enkelt och väldigt gott.
Glutenfritt recept*
*Om du använder glutenfri pasta.
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Skala och hacka löken. Strimla kycklingen. Värm en stekgryta (eller stekpanna med hög kant) till medelvärme. Häll i lite olja. Bryn kyckling och löken. Lägg därefter i de soltorkade tomaterna. Tillsätt buljong och grädde och koka ihop i ett par minuter. Smaksätt med basilika, salt och peppar. Sila pastan när den är färdigkokt och häll ner den i kycklingsåsen. Tillsätt den rivna osten och låt den smälta.
Publicerat 11/9 2013 av Daniel Claesson