Ingredienser
- 800 g torsk
- salt och peppar
- 100 g purjolök
- 50 g grön currypasta
- 400 msk kokosmjölk
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT40M40 minuter
portioner
Passar matlåda
En snabb och enkel middag, ugnsbakad torsk med purjolök och en sås gjord på grön currypasta och kokosmjölk. Perfekt både till lunch och middag!
En snabb och enkel middag, ugnsbakad torsk med purjolök och en sås gjord på grön currypasta och kokosmjölk. Perfekt både till lunch och middag!
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept
Torsken kan bytas ut mot valfri annan fisk, till exempel kolja, alaska pollock eller lax. Tillagningstiden kan variera beroende på tjockleken på fisken.
Sätt ugnen på 150°. Lägg torsken i en ugnsform och krydda den med lite salt och peppar. Skölj purjolöken och hacka den sedan ganska fint. Strö den över och runt torsken. Blanda currypasta och kokosmjölk. Häll ner blandningen i ugnsformen, både runt och på fisken. Grädda mitt i ugnen i ungefär 25 minuter, tills torsken är tillagad. Servera gärna med ris, nudlar eller potatis.
Publicerat 11/7 2018 av Daniel Claesson