Ingredienser
- 3 st ägg
- 2,5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 50 g smör
- 1 dl mjölk
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 krm salt
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT45M45 minuter
st
En sockerkaka går att smaksätta på många olika sätt. Här har du ett bra grundrecept att utgå ifrån. Lägg gärna i hallon, blåbär, choklad eller citronskal, eller grädda sockerkakan som den är.
En sockerkaka går att smaksätta på många olika sätt. Här har du ett bra grundrecept att utgå ifrån. Lägg gärna i hallon, blåbär, choklad eller citronskal, eller grädda sockerkakan som den är.
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.
Sätt ugnen på 175°. Knäck ner äggen i en bunke. Häll ner strösocker och vaniljsocker. Vispa det riktigt vitt och pösigt. Smält smöret. Blanda ner mjölken och häll sedan ner allt iäggblandningen. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Vänd försiktigt ner det i smeten. Rör inte mer än nödvändigt. Smörj och bröa en form. Häll ner sockerkakssmeten. Grädda kakan mitt i ugnen i 25-30 minuter. Kakan är klar när den inte längre är kladdig. Låt den svalna på galler.
Publicerat 11/4 2016 av Daniel Claesson