Sockerkaka

Sockerkaka

PT45M45 minuter

1

st

En sockerkaka går att smaksätta på många olika sätt. Här har du ett bra grundrecept att utgå ifrån. Lägg gärna i hallon, blåbär, choklad eller citronskal, eller grädda sockerkakan som den är.

En sockerkaka går att smaksätta på många olika sätt. Här har du ett bra grundrecept att utgå ifrån. Lägg gärna i hallon, blåbär, choklad eller citronskal, eller grädda sockerkakan som den är.

Ingredienser

3 st ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 krm salt
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Knäck ner äggen i en bunke. Häll ner strösocker och vaniljsocker. Vispa det riktigt vitt och pösigt.
  3. Smält smöret. Blanda ner mjölken och häll sedan ner allt iäggblandningen.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Vänd försiktigt ner det i smeten. Rör inte mer än nödvändigt.
  5. Smörj och bröa en form. Häll ner sockerkakssmeten.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen i 25-30 minuter. Kakan är klar när den inte längre är kladdig. Låt den svalna på galler.

Sätt ugnen på 175°. Knäck ner äggen i en bunke. Häll ner strösocker och vaniljsocker. Vispa det riktigt vitt och pösigt. Smält smöret. Blanda ner mjölken och häll sedan ner allt iäggblandningen. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Vänd försiktigt ner det i smeten. Rör inte mer än nödvändigt. Smörj och bröa en form. Häll ner sockerkakssmeten. Grädda kakan mitt i ugnen i 25-30 minuter. Kakan är klar när den inte längre är kladdig. Låt den svalna på galler.

Lycka till!

Publicerat 11/4 2016 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!