Asiatiska fiskbiffar

Asiatiska fiskbiffar

PT30M30 minuter

3

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Fiskbiffarna förvandlar de tråkiga fiskblocken till en riktigt god och nyttig måltid. Fungerar även bra som fiskburgare.

Fiskbiffarna förvandlar de tråkiga fiskblocken till en riktigt god och nyttig måltid. Fungerar även bra som fiskburgare.

Glutenfritt recept*
*Se bara till att du använder glutenfritt ströbröd.

Ingredienser

400 g torsk (eller liknande fisk)
2 msk ströbröd
1 st ägg
limesaft
1 tsk malen ingefära
1 tsk sambal oelek
1 st vitlöksklyfta
salt
Kall sås
3 dl gräddfil
persilja
dill
citron- eller limesaft
salt och peppar
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Pressa ur vattnet ur fisken, lägg den i en bunke och mixa den ganska fint. Rör ner ströbröd och låt stå 5 min. Rör sedan ner ägg, limesaften, ingefära, sambal oelek och salt. Pressa ner vitlöksklyftan och blanda ihop.
  2. Forma biffar och stek dem på medelvärme tills de har fått fin färg och är tillagade.
  3. Kall sås

  4. Blanda alla ingrediernserna i en skål, smaka av med salt och peppar. Ställ den gärna i kylen en stund före servering.
  5. Servera med nudlar, kokt potatis eller potatismos.

Pressa ur vattnet ur fisken, lägg den i en bunke och mixa den ganska fint. Rör ner ströbröd och låt stå 5 min. Rör sedan ner ägg, limesaften, ingefära, sambal oelek och salt. Pressa ner vitlöksklyftan och blanda ihop. Forma biffar och stek dem på medelvärme tills de har fått fin färg och är tillagade. Kall sås: Blanda alla ingrediernserna i en skål, smaka av med salt och peppar. Ställ den gärna i kylen en stund före servering. Servera med nudlar, kokt potatis eller potatismos.

Lycka till!

Publicerat 3/2 2013 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!