Gör så här
- Pressa ur vattnet ur fisken, lägg den i en bunke och mixa den ganska fint. Rör ner ströbröd och låt stå 5 min. Rör sedan ner ägg, limesaften, ingefära, sambal oelek och salt. Pressa ner vitlöksklyftan och blanda ihop.
-
Forma biffar och stek dem på medelvärme tills de har fått fin färg och är tillagade.
-
Kall sås
Blanda alla ingrediernserna i en skål, smaka av med salt och peppar. Ställ den gärna i kylen en stund före servering.
-
Servera med nudlar, kokt potatis eller potatismos.
Pressa ur vattnet ur fisken, lägg den i en bunke och mixa den ganska fint. Rör ner ströbröd och låt stå 5 min. Rör sedan ner ägg, limesaften, ingefära, sambal oelek och salt. Pressa ner vitlöksklyftan och blanda ihop.
Forma biffar och stek dem på medelvärme tills de har fått fin färg och är tillagade.
Kall sås:
Blanda alla ingrediernserna i en skål, smaka av med salt och peppar. Ställ den gärna i kylen en stund före servering.
Servera med nudlar, kokt potatis eller potatismos.
Lycka till!
Publicerat 3/2 2013 av Daniel Claesson
Vad tycker du om receptet? Kommentera här!