Gör så här
- Sätt ugnen på 180°.
-
Skala och hacka all lök, skiva sellerin. Låt allt fräsa med lite smör i en stekgryta i ungefär 10 minuter. Grönsakerna ska börja bli lite mjuka. Tillsätt skal och saft från citronen, krydda med dragon, salt och peppar.
-
Häll ner grädden och rör om. Låt allt koka upp, sänk sedan värmen. Tärna fisken, rör ner den och räkorna i grytan. Låt det sedan sjuda i ett par minuter.
-
Häll ner grytans innehåll i en ganska liten ugnsform. Skiva brödet tunt och lägg skivorna överlappande ovanpå fiskblandningen. Pensla brödet med lite smält smör.
-
Grädda fiskpajen mitt i ugnen i ungefär 15-20 minuter, tills bröden är gyllenbrunt. Täck då pajen med aluminiumfolie och grädda i ytterligare 10 minuter.
Sätt ugnen på 180°.
Skala och hacka all lök, skiva sellerin. Låt allt fräsa med lite smör i en stekgryta i ungefär 10 minuter. Grönsakerna ska börja bli lite mjuka. Tillsätt skal och saft från citronen, krydda med dragon, salt och peppar.
Häll ner grädden och rör om. Låt allt koka upp, sänk sedan värmen. Tärna fisken, rör ner den och räkorna i grytan. Låt det sedan sjuda i ett par minuter.
Häll ner grytans innehåll i en ganska liten ugnsform. Skiva brödet tunt och lägg skivorna överlappande ovanpå fiskblandningen. Pensla brödet med lite smält smör.
Grädda fiskpajen mitt i ugnen i ungefär 15-20 minuter, tills bröden är gyllenbrunt. Täck då pajen med aluminiumfolie och grädda i ytterligare 10 minuter.
Lycka till!
Publicerat 28/1 2015 av Daniel Claesson
Vad tycker du om receptet? Kommentera här!