X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Jättegod och enkel fiskgryta

Jättegod och enkel fiskgryta

PT20M20 minuter

3

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

Vad sägs om en fiskgryta med lax och kräftstjärtar? Den passar utmärkt till ris och en bit bröd, men kan även ätas som en soppa. Grytan är otroligt snabb, enkel och god att tillaga och äta.

Vad sägs om en fiskgryta med lax och kräftstjärtar? Den passar utmärkt till ris och en bit bröd, men kan även ätas som en soppa. Grytan är otroligt snabb, enkel och god att tillaga och äta.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Använd laktosfri grädde.

Ingredienser

1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 st buljongtärning (fisk eller grönsak)
1 msk tomatpuré
0,5 dl vitt vin
400 g lax
1 dl kräftstjärtar
timjan
salt och peppar
0,5 dl matlagningsgrädde
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt en ganska stor gryta på medelhög värme och häll ner lite matolja eller margarin.
  2. Skala och hacka den gula löken och fräs den i grytan. Skala vitlöken och pressa sedan ned den också.
  3. När löken mjuknat smular du ner buljongtärningen och tillsätter vatten enligt förpackningens anvisningar. Sänk temperaturen på plattan så att det småkokar lite. Tillsätt sedan tomatpurén och vinet. Låt puttra i cirka fem minuter.
  4. Dela laxen i jämna bitar och häll ner i grytan. Låt den småkoka i ungefär fem minuter. Häll sedan ner kräftstjärtarna och låt dem bli varma.
  5. Krydda grytan med timjan, salt och peppar och annat om så önskas, runda av med grädden. Smaka av och servera.

Sätt en ganska stor gryta på medelhög värme och häll ner lite matolja eller margarin. Skala och hacka den gula löken och fräs den i grytan. Skala vitlöken och pressa sedan ned den också. När löken mjuknat smular du ner buljongtärningen och tillsätter vatten enligt förpackningens anvisningar. Sänk temperaturen på plattan så att det småkokar lite. Tillsätt sedan tomatpurén och vinet. Låt puttra i cirka fem minuter. Dela laxen i jämna bitar och häll ner i grytan. Låt den småkoka i ungefär fem minuter. Häll sedan ner kräftstjärtarna och låt dem bli varma. Krydda grytan med timjan, salt och peppar och annat om så önskas, runda av med grädden. Smaka av och servera.

Lycka till!

Publicerat 26/8 2013 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!