Ingredienser
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st buljongtärning (fisk eller grönsak)
- 1 msk tomatpuré
- 0,5 dl vitt vin
- 400 g lax
- 1 dl kräftstjärtar
- timjan
- salt och peppar
- 0,5 dl matlagningsgrädde
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT20M20 minuter
portioner
Passar matlåda
Vad sägs om en fiskgryta med lax och kräftstjärtar? Den passar utmärkt till ris och en bit bröd, men kan även ätas som en soppa. Grytan är otroligt snabb, enkel och god att tillaga och äta.
Vad sägs om en fiskgryta med lax och kräftstjärtar? Den passar utmärkt till ris och en bit bröd, men kan även ätas som en soppa. Grytan är otroligt snabb, enkel och god att tillaga och äta.
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept*
*Använd laktosfri grädde.
Sätt en ganska stor gryta på medelhög värme och häll ner lite matolja eller margarin. Skala och hacka den gula löken och fräs den i grytan. Skala vitlöken och pressa sedan ned den också. När löken mjuknat smular du ner buljongtärningen och tillsätter vatten enligt förpackningens anvisningar. Sänk temperaturen på plattan så att det småkokar lite. Tillsätt sedan tomatpurén och vinet. Låt puttra i cirka fem minuter. Dela laxen i jämna bitar och häll ner i grytan. Låt den småkoka i ungefär fem minuter. Häll sedan ner kräftstjärtarna och låt dem bli varma. Krydda grytan med timjan, salt och peppar och annat om så önskas, runda av med grädden. Smaka av och servera.
Publicerat 26/8 2013 av Daniel Claesson