X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Sötsur wok med fläskytterfilé

Sötsur wok med fläskytterfilé

PT30M30 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Välj glutenfria nudlar, eller ris.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Ingredienser

500 g fläskytterfilé
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 msk färsk ingefära
2 st röda paprikor
250 g pak choi
salt och peppar
2 dl vatten
2 msk tomatpuré
2 msk sweet chilisås
2 msk vitvinsvinäger
1 msk maizena redning, mörk
Till servering
nudlar eller bastmatiris
cashewnötter
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Putsa fläskytterfilén, strimla den sedan.
  2. Skala gul lök, vitlök och ingefära. Strimla den gula löken, riv vitlök och ingefära. Kärna ut paprikan och strimla den, strimla även pak choi.
  3. Värm en stekgryta med olja till medelvärme, bryn sedan fläskytterfilén. Krydda med salt och peppar. Lägg sedan köttet på en tallrik.
  4. Fräs gul lök, vitlök, ingefära, paprika och pak choi, häll sedan tillbaka köttet. Tillsätt vatten, tomatpuré, sweet chilisås, vinäger och redning. Rör om och låt allt småkoka i ungefär fem minuter.
  5. Servera grytan med nudlar eller ris och cashewnötter.

Putsa fläskytterfilén, strimla den sedan. Skala gul lök, vitlök och ingefära. Strimla den gula löken, riv vitlök och ingefära. Kärna ut paprikan och strimla den, strimla även pak choi. Värm en stekgryta med olja till medelvärme, bryn sedan fläskytterfilén. Krydda med salt och peppar. Lägg sedan köttet på en tallrik. Fräs gul lök, vitlök, ingefära, paprika och pak choi, häll sedan tillbaka köttet. Tillsätt vatten, tomatpuré, sweet chilisås, vinäger och redning. Rör om och låt allt småkoka i ungefär fem minuter. Servera grytan med nudlar eller ris och cashewnötter.

Lycka till!

Publicerat 2/1 2015 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!