X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Vegetarisk köttfärssås

Vegetarisk köttfärssås

PT20M20 minuter

2

portioner

Helt vegetariskt recept

Helt vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

Det är lika enkelt att göra en vegetarisk bolognese som en med köttfärs. Byt ut köttet mot quornfärs så är du på god väg. Quornfärs kräver lite mer kryddning, men annars tillagas maten på i princip samma sätt.

Det är lika enkelt att göra en vegetarisk bolognese som en med köttfärs. Byt ut köttet mot quornfärs så är du på god väg. Quornfärs kräver lite mer kryddning, men annars tillagas maten på i princip samma sätt.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Ingredienser

1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
300 g quornfärs
salt och peppar
2 tsk torkad bailika
1 tsk sambal oelek
300 g krossade tomater
0,5 tsk balsamvinäger
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Skala och hacka den gula löken. Fräs den i lite smör så att den mjuknar. Skala vitlöken och hacka den fint. Låt den få fräsa med gula löken i någon minut.
  2. Häll ner den frysta quornfärsen i löken och låt den värmas i någon minut. Krydda rejält med salt och peppar, basilika och sambal oelek. Häll ner krossade tomater och balsamvinäger och rör om.
  3. Låt bolognesen småkoka under lock i ungefär tio minuter. Smaka av och servera sedan med nykokt pasta.

Skala och hacka den gula löken. Fräs den i lite smör så att den mjuknar. Skala vitlöken och hacka den fint. Låt den få fräsa med gula löken i någon minut. Häll ner den frysta quornfärsen i löken och låt den värmas i någon minut. Krydda rejält med salt och peppar, basilika och sambal oelek. Häll ner krossade tomater och balsamvinäger och rör om. Låt bolognesen småkoka under lock i ungefär tio minuter. Smaka av och servera sedan med nykokt pasta.

Lycka till!

Publicerat 8/1 2015 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!