Ingredienser
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 300 g quornfärs
- salt och peppar
- 2 tsk torkad bailika
- 1 tsk sambal oelek
- 300 g krossade tomater
- 0,5 tsk balsamvinäger
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT20M20 minuter
portioner
Helt vegetariskt recept
Passar matlåda
Det är lika enkelt att göra en vegetarisk bolognese som en med köttfärs. Byt ut köttet mot quornfärs så är du på god väg. Quornfärs kräver lite mer kryddning, men annars tillagas maten på i princip samma sätt.
Det är lika enkelt att göra en vegetarisk bolognese som en med köttfärs. Byt ut köttet mot quornfärs så är du på god väg. Quornfärs kräver lite mer kryddning, men annars tillagas maten på i princip samma sätt.
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept
Skala och hacka den gula löken. Fräs den i lite smör så att den mjuknar. Skala vitlöken och hacka den fint. Låt den få fräsa med gula löken i någon minut. Häll ner den frysta quornfärsen i löken och låt den värmas i någon minut. Krydda rejält med salt och peppar, basilika och sambal oelek. Häll ner krossade tomater och balsamvinäger och rör om. Låt bolognesen småkoka under lock i ungefär tio minuter. Smaka av och servera sedan med nykokt pasta.
Publicerat 8/1 2015 av Daniel Claesson