Ingredienser
- 2 st kycklingfiléer
- 50 g fetaost
- 6 st soltorkade tomater
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT30M30 minuter
portioner
Passar matlåda
Kycklingfiléer fyllda med fetaost och soltorkad tomat är perfekta att kombinera med potatisgratäng och en god sås. Detta garanterar en god och lyxig måltid.
Kycklingfiléer fyllda med fetaost och soltorkad tomat är perfekta att kombinera med potatisgratäng och en god sås. Detta garanterar en god och lyxig måltid.
Glutenfritt recept
Sätt ugnen på 225°. Ta fram kycklingfiléerna och skär sedan en skåra längs ena långsidan så att filén öppnas som ett korvbröd. Skär helst inte helt igenom. Dela fetaosten och soltorkade tomaterna i små bitar. Fyll kycklingen med osten och tomaterna. Använd sedan ett par tandpetare för att "stänga igen" filén igen. Hetta upp en stekpanna till hög värme och häll i olivolja. Salta och peppra kycklingen och lägg den sedan i stekpannan. Låt den steka ca 2 minuter per sida, så att den får en fin yta. Den ska inte vara tillagad, bara fin på ytan. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form och grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter, eller tills kycklingen är färdig. Servera med potatisgratäng, klyftpotatis eller råstekt potatis och en god sås (vitlöks- eller rödvinssås är fantastiskt gott till).
Publicerat 4/2 2013 av Daniel Claesson