X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Kyckling med fetaost och tomat. Bild:

Kyckling med fetaost och tomat

PT30M30 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

Kycklingfiléer fyllda med fetaost och soltorkad tomat är perfekta att kombinera med potatisgratäng och en god sås. Detta garanterar en god och lyxig måltid.

Kycklingfiléer fyllda med fetaost och soltorkad tomat är perfekta att kombinera med potatisgratäng och en god sås. Detta garanterar en god och lyxig måltid.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Ingredienser

2 st kycklingfiléer
50 g fetaost
6 st soltorkade tomater
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Ta fram kycklingfiléerna och skär sedan en skåra längs ena långsidan så att filén öppnas som ett korvbröd. Skär helst inte helt igenom. Dela fetaosten och soltorkade tomaterna i små bitar. Fyll kycklingen med osten och tomaterna. Använd sedan ett par tandpetare för att "stänga igen" filén igen.
  2. Hetta upp en stekpanna till hög värme och häll i olivolja. Salta och peppra kycklingen och lägg den sedan i stekpannan. Låt den steka ca 2 minuter per sida, så att den får en fin yta. Den ska inte vara tillagad, bara fin på ytan.
  3. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form och grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter, eller tills kycklingen är färdig.
  4. Servera med potatisgratäng, klyftpotatis eller råstekt potatis och en god sås (vitlöks- eller rödvinssås är fantastiskt gott till).

Sätt ugnen på 225°. Ta fram kycklingfiléerna och skär sedan en skåra längs ena långsidan så att filén öppnas som ett korvbröd. Skär helst inte helt igenom. Dela fetaosten och soltorkade tomaterna i små bitar. Fyll kycklingen med osten och tomaterna. Använd sedan ett par tandpetare för att "stänga igen" filén igen. Hetta upp en stekpanna till hög värme och häll i olivolja. Salta och peppra kycklingen och lägg den sedan i stekpannan. Låt den steka ca 2 minuter per sida, så att den får en fin yta. Den ska inte vara tillagad, bara fin på ytan. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form och grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter, eller tills kycklingen är färdig. Servera med potatisgratäng, klyftpotatis eller råstekt potatis och en god sås (vitlöks- eller rödvinssås är fantastiskt gott till).

Lycka till!

Publicerat 4/2 2013 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!