X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Enkel baconpaj med chilisås

Enkel baconpaj med chilisås

PT45M45 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

Med färdig filodeg är det väldigt enkelt att göra en paj. Den fylls med bacon, lök, grädde och chilisås, toppas med mozzarella och gräddas på en halvtimme. Hela pajen görs på 45 minuter.

Med färdig filodeg är det väldigt enkelt att göra en paj. Den fylls med bacon, lök, grädde och chilisås, toppas med mozzarella och gräddas på en halvtimme. Hela pajen görs på 45 minuter.

Ingredienser

140 g bacon
1 st rödlök
salt och peppar
3 dl grädde
2 msk chilisås
1 tsk paprikapulver
2 msk idealmjöl
250 g filodeg
100 g mozzarella
olivolja
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Värm en stekpanna till ganska hög värme. Stek baconet knaprigt. Låt det rinna av på lite hushållspapper.
  3. Skala rödlöken. Dela den på mitten och hacka den. Fräs löken på medelvärme i samma stekpanna som baconet stektes. Krydda med salt och peppar.
  4. Häll ner grädde, chilisås, paprikapulver och idealmjöl. Rör om och låt allt småkoka och bli till en tjockare sås.
  5. Fördela filodegsarken över en ugnsform. Låt en del av degen sticka ut utanför formen. Häll ner fyllningen. Dela mozzarellan och lägg den över fyllningen. Täck sedan pajen med filodegskanterna. Pensla med lite olivolja och grädda sedan därefter pajen mitt i ugnen i ungefär 25 minuter.

Sätt ugnen på 200°. Värm en stekpanna till ganska hög värme. Stek baconet knaprigt. Låt det rinna av på lite hushållspapper. Skala rödlöken. Dela den på mitten och hacka den. Fräs löken på medelvärme i samma stekpanna som baconet stektes. Krydda med salt och peppar. Häll ner grädde, chilisås, paprikapulver och idealmjöl. Rör om och låt allt småkoka och bli till en tjockare sås. Fördela filodegsarken över en ugnsform. Låt en del av degen sticka ut utanför formen. Häll ner fyllningen. Dela mozzarellan och lägg den över fyllningen. Täck sedan pajen med filodegskanterna. Pensla med lite olivolja och grädda sedan därefter pajen mitt i ugnen i ungefär 25 minuter.

Lycka till!

Publicerat 8/6 2015 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!