Pastagratäng

Pastagratäng

PT30M30 minuter

3

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Pasta och köttfärssås i all ära, är inte den rätten lite trist vid det här laget? Denna enkla pastagratäng ger nytt liv i den gamla klassikern och resterna passar sedan utmärkt i matlådan.

Pasta och köttfärssås i all ära, är inte den rätten lite trist vid det här laget? Denna enkla pastagratäng ger nytt liv i den gamla klassikern och resterna passar sedan utmärkt i matlådan.

Glutenfritt recept*
*Använd glutenfri pasta.

Ingredienser

7 dl pasta
400 g köttfärs
1 st purjolök
rapsolja
1 burk krossade tomater
2 st vitlöksklyftor
riven ost
salt och peppar
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader, koka pastan enligt förpackningen. Ansa purjolöken och skär i småbitar. Bryn köttfärsen och purjolöken i olja. Tillsätt tomaterna och den pressade vitlöken och låt småputtra några minuter. Smaka av med kryddor.
  2. Varva pasta och köttfärssåsen i en ugnssäker form. Toppa med riven ost och
    gratinera i 10 min högst upp i ugnen.

Sätt ugnen på 250 grader, koka pastan enligt förpackningen. Ansa purjolöken och skär i småbitar. Bryn köttfärsen och purjolöken i olja. Tillsätt tomaterna och den pressade vitlöken och låt småputtra några minuter. Smaka av med kryddor. Varva pasta och köttfärssåsen i en ugnssäker form. Toppa med riven ost och
gratinera i 10 min högst upp i ugnen.

Lycka till!

Publicerat 6/2 2013 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!