X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Kycklingshawarma - smakrik kycklingkebab

Kycklingshawarma - smakrik kycklingkebab

PT3H3 timmar

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

1

Strimlade kycklingfiléer får marineras med yoghurt, kryddor, ketchup, vitlök och vinäger och sedan tillagas i ugn med lök och paprika. Servera i bröd med sallad och en god sås, så har du en kanongod middag!

Strimlade kycklingfiléer får marineras med yoghurt, kryddor, ketchup, vitlök och vinäger och sedan tillagas i ugn med lök och paprika. Servera i bröd med sallad och en god sås, så har du en kanongod middag!

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfri yoghurt

Tips

Det går lika bra att köpa färdig shawarmakryddmix eller göra din egen.

Ingredienser

650 g kycklingfiléer
1 dl turkisk yoghurt
0,5 dl ketchup
3 st vitlöksklyftor
4 msk vitvinsvinäger
1 st citron
2 tsk salt
1 msk shawarmakrydda
2 st paprikor
1 st gul lök
Gör egen shawarmakrydda
1 msk spiskummin, malen
1 msk korianderpulver
1 msk vitlökspulver
1 tsk kardemumma, malen
0,5 msk paprikapulver
1 tsk gurkmeja
0,5 tsk kryddnejlikor, malda
0,5 tsk cayennepeppar
2 tsk svartpeppar, malen
0,5 tsk kanel, malen
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Skär kycklingen i strimlor (inte för små bitar) och lägg den i en skål.  Tillsätt turkisk yoghurt och ketchup. Skala och pressa vitlöken och tillsätt även den, tillsammans med vitvinsvinäger, saften från citronen och salt.
  2. Om du vill göra egen shawarmakrydda

    Blanda alla kryddor till kryddmixen och häll ner i en kryddburk med lock. Kryddmixen räcker till mer än en omgång av detta recept.
  3. Tillsätt 1 matsked shawarmakryddmix till kycklingen och blanda ihop allt. Täck sedan skålen med plastfolie och ställ in i kylen för att marinera. Låt kycklingen marinera i minst två timmar, men gärna i upp till 12 timmar.
  4. Sätt ugnen på 225°. Kärna ur paprikan och skär den i strimlor. Skala den gula löken och skär den i ringar, som du delar till halvmånar. Häller ner paprikan och löken i skålen med kyckling och rör om så att allt blir täckt av marinaden.
  5. Häll ut allt på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen i ca 20-25 minuter, tills kycklingen är färdig.
  6. Servera gärna shawarmakycklingen i tortillabröd eller annat tunt bröd, tillsammans med en grönsallad och lite tzatziki.

Skär kycklingen i strimlor (inte för små bitar) och lägg den i en skål.  Tillsätt turkisk yoghurt och ketchup. Skala och pressa vitlöken och tillsätt även den, tillsammans med vitvinsvinäger, saften från citronen och salt. Om du vill göra egen shawarmakrydda: Blanda alla kryddor till kryddmixen och häll ner i en kryddburk med lock. Kryddmixen räcker till mer än en omgång av detta recept. Tillsätt [get_fjardedel_antal] matsked shawarmakryddmix till kycklingen och blanda ihop allt. Täck sedan skålen med plastfolie och ställ in i kylen för att marinera. Låt kycklingen marinera i minst två timmar, men gärna i upp till 12 timmar. Sätt ugnen på 225°. Kärna ur paprikan och skär den i strimlor. Skala den gula löken och skär den i ringar, som du delar till halvmånar. Häller ner paprikan och löken i skålen med kyckling och rör om så att allt blir täckt av marinaden. Häll ut allt på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen i ca 20-25 minuter, tills kycklingen är färdig. Servera gärna shawarmakycklingen i tortillabröd eller annat tunt bröd, tillsammans med en grönsallad och lite tzatziki.

Lycka till!

Publicerat 6/1 2023 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!