After Eight-cookies

After Eight-cookies

PT45M45 minuter

36

st

Söta chocolate chip cookies som toppas med en After Eight. Kakorna är snabba och enkla att baka och får en härlig choklad- och mintsmak.

Söta chocolate chip cookies som toppas med en After Eight. Kakorna är snabba och enkla att baka och får en härlig choklad- och mintsmak.

Ingredienser

225 g smör
200 g strösocker
2 st ägg
200 g choklad
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
36 st After Eight
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smält smöret i en kastrull och häll över det i en bunke. Häll i strösocker och blanda ihop, rör därefter ner äggen. Hacka chokladen och häll även ner den i bunken.
  3. Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat bunke. Rör sedan ner detta i smeten, lite i taget. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  4. Dela degen i 36 bitar och rulla dem till bollar. Platta ut dem något och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
  5. Grädda kakorna i ungefär 10-15 minuter. Ta sedan ut dem i ugnen och toppa varje kaka med en After Eight. Låt den smälta under tiden som kakorna svalnar.

Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull och häll över det i en bunke. Häll i strösocker och blanda ihop, rör därefter ner äggen. Hacka chokladen och häll även ner den i bunken. Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat bunke. Rör sedan ner detta i smeten, lite i taget. Arbeta snabbt ihop till en deg. Dela degen i [get_antal] bitar och rulla dem till bollar. Platta ut dem något och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda kakorna i ungefär 10-15 minuter. Ta sedan ut dem i ugnen och toppa varje kaka med en After Eight. Låt den smälta under tiden som kakorna svalnar.

Lycka till!

Publicerat 30/12 2019 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!