X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

After Eight-cookies

After Eight-cookies

PT45M45 minuter

36

st

0

Söta chocolate chip cookies som toppas med en After Eight. Kakorna är snabba och enkla att baka och får en härlig choklad- och mintsmak.

Söta chocolate chip cookies som toppas med en After Eight. Kakorna är snabba och enkla att baka och får en härlig choklad- och mintsmak.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfritt smör.

Ingredienser

225 g smör
200 g strösocker
2 st ägg
200 g choklad
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
36 st After Eight
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smält smöret i en kastrull och häll över det i en bunke. Häll i strösocker och blanda ihop, rör därefter ner äggen. Hacka chokladen och häll även ner den i bunken.
  3. Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat bunke. Rör sedan ner detta i smeten, lite i taget. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  4. Dela degen i 36 bitar och rulla dem till bollar. Platta ut dem något och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
  5. Grädda kakorna i ungefär 10-15 minuter. Ta sedan ut dem i ugnen och toppa varje kaka med en After Eight. Låt den smälta under tiden som kakorna svalnar.

Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull och häll över det i en bunke. Häll i strösocker och blanda ihop, rör därefter ner äggen. Hacka chokladen och häll även ner den i bunken. Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat bunke. Rör sedan ner detta i smeten, lite i taget. Arbeta snabbt ihop till en deg. Dela degen i [get_antal] bitar och rulla dem till bollar. Platta ut dem något och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda kakorna i ungefär 10-15 minuter. Ta sedan ut dem i ugnen och toppa varje kaka med en After Eight. Låt den smälta under tiden som kakorna svalnar.

Lycka till!

Publicerat 30/12 2019 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!