After Eight-cookies

Söta kakor med mintchokladtopping

After Eight-cookies

Söta chocolate chip cookies som toppas med en After Eight. Kakorna är snabba och enkla att baka och får en härlig choklad- och mintsmak.

Söta chocolate chip cookies som toppas med en After Eight. Kakorna är snabba och enkla att baka och får en härlig choklad- och mintsmak.

Lagas på 45 minuter

PT45M45 minuter

36

st

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook

Skriv ut receptet

Skriv ut receptet

Ingredienser

225 g smör
200 g strösocker
2 st ägg
200 g choklad
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
36 st After Eight
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smält smöret i en kastrull och häll över det i en bunke. Häll i strösocker och blanda ihop, rör därefter ner äggen. Hacka chokladen och häll även ner den i bunken.
  3. Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat bunke. Rör sedan ner detta i smeten, lite i taget. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  4. Dela degen i 36 bitar och rulla dem till bollar. Platta ut dem något och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
  5. Grädda kakorna i ungefär 10-15 minuter. Ta sedan ut dem i ugnen och toppa varje kaka med en After Eight. Låt den smälta under tiden som kakorna svalnar.

Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull och häll över det i en bunke. Häll i strösocker och blanda ihop, rör därefter ner äggen. Hacka chokladen och häll även ner den i bunken. Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat bunke. Rör sedan ner detta i smeten, lite i taget. Arbeta snabbt ihop till en deg. Dela degen i [get_antal] bitar och rulla dem till bollar. Platta ut dem något och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda kakorna i ungefär 10-15 minuter. Ta sedan ut dem i ugnen och toppa varje kaka med en After Eight. Låt den smälta under tiden som kakorna svalnar.

Smaklig måltid!

Publicerat 30/12 2019 av

Kommentera receptet

Annons ▼

Annons ▼