X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Kinesisk wrap med fläskkarré

Kinesisk wrap med fläskkarré

PT45M45 minuter

2

portioner

0

Fläskkarrén skivas tunt, marineras med soja och honung och steks sedan. De läggs i egengjorda tortillabröd tillsammans med halloumi, ruccola och tzatziki. En snabb och väldigt god måltid.

Fläskkarrén skivas tunt, marineras med soja och honung och steks sedan. De läggs i egengjorda tortillabröd tillsammans med halloumi, ruccola och tzatziki. En snabb och väldigt god måltid.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Ingredienser

Kött och fyllning
300 g fläskkarré
2 tsk olja
1 tsk soja
1 msk honung
1 tsk sesamfrön
200 g halloumi
ruccola
tzatziki
Tortilla
2,5 dl vetemjöl
1 dl rågsikt
0,5 tsk salt
0,5 tsk bakpulver
0,5 msk olja
1 dl vatten
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Skiva fläskarrén tunt, ungefär en centimeter tjocka skivor.
  2. Blanda olja, soja och honung i en skål. Lägg ner köttet i skålen och täck det med marinaden. Låt det stå en stund.
  3. Blanda vetemjöl, rågsikt, salt och bakpulver i en bunke. Häll i ojan och vattnet och blanda till en deg. Dela degen i 4 delar och täck dem med plastfolie så att de inte torkar.
  4. Kavla ut varje degbit på en mjölad yta, cirka 20 cm. Se till att du kavlar dem riktigt tunt. Lägg dem under plastfolie så att de inte blir torra innan du steker dem.
  5. Värm en stekpanna till dryg medelvärme, häll inte ner något stekfett. Lägg ner en tortilla i den när den är varm. Stek dem cirka 30 sekunder per sida, tills de har fått lite färg och får luftbubblor. Lägg de färdiga bröden under aluminiumfolie eller liknande.
  6. Stek köttet i smör eller annat matfett, ett par minuter per sida. Häll sesamfrön över köttet när du steker det. Låt köttet ligga och vila på en skärbräda ett par minuter efter att det är färdigstekt.
  7. Skiva halloumin och stek den ett par minuter, så att den bli mjuk och gyllenbrun. Dela osten och köttet i lagom stora bitar för en wrap.
  8. Fyll en tortilla med ruccola, kött, halloumi och tzatziki och rulla ihop den innan du äter den.

Skiva fläskarrén tunt, ungefär en centimeter tjocka skivor. Blanda olja, soja och honung i en skål. Lägg ner köttet i skålen och täck det med marinaden. Låt det stå en stund. Blanda vetemjöl, rågsikt, salt och bakpulver i en bunke. Häll i ojan och vattnet och blanda till en deg. Dela degen i [get_dubbel_antal] delar och täck dem med plastfolie så att de inte torkar. Kavla ut varje degbit på en mjölad yta, cirka 20 cm. Se till att du kavlar dem riktigt tunt. Lägg dem under plastfolie så att de inte blir torra innan du steker dem. Värm en stekpanna till dryg medelvärme, häll inte ner något stekfett. Lägg ner en tortilla i den när den är varm. Stek dem cirka 30 sekunder per sida, tills de har fått lite färg och får luftbubblor. Lägg de färdiga bröden under aluminiumfolie eller liknande. Stek köttet i smör eller annat matfett, ett par minuter per sida. Häll sesamfrön över köttet när du steker det. Låt köttet ligga och vila på en skärbräda ett par minuter efter att det är färdigstekt. Skiva halloumin och stek den ett par minuter, så att den bli mjuk och gyllenbrun. Dela osten och köttet i lagom stora bitar för en wrap. Fyll en tortilla med ruccola, kött, halloumi och tzatziki och rulla ihop den innan du äter den.

Lycka till!

Publicerat 27/3 2014 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!