Gör så här
- Skala och finhacka all lök. Lägg den i en stor skål eller bunke. Tillsätt vegofärs och hackad basilika.
-
Rör ner tomatpuré, grönsaksfond och soja. Krydda rikligt med salt och peppar. Rör ihop till en jämn smet. Forma smeten till ungefär 16 runda bollar.
-
Värm en stekpanna med olja till ganska hög värme. Lägg i färsbullarna och låt steka i ett par minuter. Rör om då och då så att de får fin yta på alla sidor. Lägg sedan färsbullarna åt sidan på ett fat.
-
Tomatsåsen
Skala och hacka all lök. Finhacka chilin. Låt detta fräsa i en stekpanna med ganska hög kant (eller en kastrull) med lite olja i ett par minuter.
-
Rör ner krossade tomater, vatten och oregano. Krydda med salt och peppar. Låt såsen koka upp och sedan småkoka i fem minuter.
-
Mixa tomatsåsen slät med en stavmixer och lägg sedan i vegobullarna. Låt allt småkoka i ungefär fem minuter. Smaka av såsen och krydda mer vid behov.
-
Servera gärna med nykokt pasta.
Skala och finhacka all lök. Lägg den i en stor skål eller bunke. Tillsätt vegofärs och hackad basilika.
Rör ner tomatpuré, grönsaksfond och soja. Krydda rikligt med salt och peppar. Rör ihop till en jämn smet. Forma smeten till ungefär [get_fyrdubbel_antal] runda bollar.
Värm en stekpanna med olja till ganska hög värme. Lägg i färsbullarna och låt steka i ett par minuter. Rör om då och då så att de får fin yta på alla sidor. Lägg sedan färsbullarna åt sidan på ett fat.
Tomatsåsen:
Skala och hacka all lök. Finhacka chilin. Låt detta fräsa i en stekpanna med ganska hög kant (eller en kastrull) med lite olja i ett par minuter.
Rör ner krossade tomater, vatten och oregano. Krydda med salt och peppar. Låt såsen koka upp och sedan småkoka i fem minuter.
Mixa tomatsåsen slät med en stavmixer och lägg sedan i vegobullarna. Låt allt småkoka i ungefär fem minuter. Smaka av såsen och krydda mer vid behov.
Servera gärna med nykokt pasta.
Lycka till!
Publicerat 17/9 2021 av Daniel Claesson
Vad tycker du om receptet? Kommentera här!