X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Vegetariska färsbullar i tomatsås. Genrebild
Genrebild

Vegetariska färsbullar i tomatsås

PT30M30 minuter

4

portioner

Helt vegetariskt recept

Helt vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

Ett vegetariskt alternativ till klassiska köttbullar. De steks för att få fin yta, men tillagas sedan i en tomatsås. På så sätt blir de både saftiga och smakrika.

Ett vegetariskt alternativ till klassiska köttbullar. De steks för att få fin yta, men tillagas sedan i en tomatsås. På så sätt blir de både saftiga och smakrika.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Tips

Tina vegofärsen i minst 30 minuter om den är fryst.

Ingredienser

Vegobollar
1 st gul lök
3 st vitlöksklyftor
400 g vegofärs, formbar
2 msk färsk basilika, hackad
1 msk tomatpuré
1 msk grönsaksfond
1 msk soja
salt och svartpeppar
olja till stekning
Tomatsås
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
0,5 st röd chili
400 g krossade tomater
2 dl vatten
2 msk oregano, torkad
salt och svartpeppar
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Skala och finhacka all lök. Lägg den i en stor skål eller bunke. Tillsätt vegofärs och hackad basilika.
  2. Rör ner tomatpuré, grönsaksfond och soja. Krydda rikligt med salt och peppar. Rör ihop till en jämn smet. Forma smeten till ungefär 16 runda bollar.
  3. Värm en stekpanna med olja till ganska hög värme. Lägg i färsbullarna och låt steka i ett par minuter. Rör om då och då så att de får fin yta på alla sidor. Lägg sedan färsbullarna åt sidan på ett fat.
  4. Tomatsåsen

    Skala och hacka all lök. Finhacka chilin. Låt detta fräsa i en stekpanna med ganska hög kant (eller en kastrull) med lite olja i ett par minuter.
  5. Rör ner krossade tomater, vatten och oregano. Krydda med salt och peppar. Låt såsen koka upp och sedan småkoka i fem minuter.
  6. Mixa tomatsåsen slät med en stavmixer och lägg sedan i vegobullarna. Låt allt småkoka i ungefär fem minuter. Smaka av såsen och krydda mer vid behov.
  7. Servera gärna med nykokt pasta.

Skala och finhacka all lök. Lägg den i en stor skål eller bunke. Tillsätt vegofärs och hackad basilika. Rör ner tomatpuré, grönsaksfond och soja. Krydda rikligt med salt och peppar. Rör ihop till en jämn smet. Forma smeten till ungefär [get_fyrdubbel_antal] runda bollar. Värm en stekpanna med olja till ganska hög värme. Lägg i färsbullarna och låt steka i ett par minuter. Rör om då och då så att de får fin yta på alla sidor. Lägg sedan färsbullarna åt sidan på ett fat. Tomatsåsen: Skala och hacka all lök. Finhacka chilin. Låt detta fräsa i en stekpanna med ganska hög kant (eller en kastrull) med lite olja i ett par minuter. Rör ner krossade tomater, vatten och oregano. Krydda med salt och peppar. Låt såsen koka upp och sedan småkoka i fem minuter. Mixa tomatsåsen slät med en stavmixer och lägg sedan i vegobullarna. Låt allt småkoka i ungefär fem minuter. Smaka av såsen och krydda mer vid behov. Servera gärna med nykokt pasta.

Lycka till!

Publicerat 17/9 2021 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!