• Laxpaj
  • Laxpaj

Mycket fint alternativ till köttfärspaj

Laxpaj

Vad sägs som en paj med lax, fetaost, rödlök och en gräddfilssås? Mycket roligare än köttfärspaj och faktiskt enklare och snabbare att tillaga. Resterna kan med fördel läggas i matlådan och går att frysa.

Vad sägs som en paj med lax, fetaost, rödlök och en gräddfilssås? Mycket roligare än köttfärspaj och faktiskt enklare och snabbare att tillaga. Resterna kan med fördel läggas i matlådan och går att frysa.

Lagas på 60 minuter

PT60M60 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+

Skriv ut receptet

Skriv ut receptet

Ingredienser

Pajdeg
150 g margarin
3 dl vetemjöl
3 msk vatten
Fyllning
200 g lax
50 g fetaost
1 st rödlök
3 dl gräddfil
persilja
dill
citron- eller limesaft
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Dela margarinet i små bitar och lägg i en bunke. Tillsätt vetemjölet och arbeta ihop allt till en grynig massa. Tillsätt vattnet och blanda till en deg. Ställ gärna in degen i kylen cirka 20 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram en pajform och tryck ut degen jämnt. Nagga degen med en gaffel och grädda sedan pajskalet i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
  3. Dela laxen i ganska små bitar och stek den. Blanda gräddfil med persilja, dill och citron- eller limesaft i en skål och krydda med salt och peppar. Hacka rödlöken och dela fetaosten.
  4. Ta ut pajskalet när det har gräddats i 10 minuter. Lägg i laxen, det mesta av löken och fetaosten och häll sedan på såsen. Toppa med det sista av löken och fetaosten.
  5. Ställ in pajen i ugen och grädda cirka 25 minuter.

Dela margarinet i små bitar och lägg i en bunke. Tillsätt vetemjölet och arbeta ihop allt till en grynig massa. Tillsätt vattnet och blanda till en deg. Ställ gärna in degen i kylen cirka 20 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram en pajform och tryck ut degen jämnt. Nagga degen med en gaffel och grädda sedan pajskalet i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Dela laxen i ganska små bitar och stek den. Blanda gräddfil med persilja, dill och citron- eller limesaft i en skål och krydda med salt och peppar. Hacka rödlöken och dela fetaosten. Ta ut pajskalet när det har gräddats i 10 minuter. Lägg i laxen, det mesta av löken och fetaosten och häll sedan på såsen. Toppa med det sista av löken och fetaosten. Ställ in pajen i ugen och grädda cirka 25 minuter.

Smaklig måltid!

Publicerat 4/2 2013 av .

Kommentera receptet

Annons ▼

Annons ▼