Ingredienser
- 400 g torsk (eller liknande fisk)
- 40 g purjolök
- 1 st rödlök
- 200 g champinjoner
- 2 st vitlöksklyftor
- 400 g krossade tomater
- 1 dl crème fraiche
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk sambal oelek
- citronpeppar
Denna fiskgratäng är full av smak från tomater, lök, champinjoner och chili Den funkar jättebra med potatismos, nudlar eller ris. Gratängen smakar inte så mycket fisk, utan passar även för dem som inte gillar fisk så mycket.
Denna fiskgratäng är full av smak från tomater, lök, champinjoner och chili Den funkar jättebra med potatismos, nudlar eller ris. Gratängen smakar inte så mycket fisk, utan passar även för dem som inte gillar fisk så mycket.
PT45M45 minuter
portioner
Passar matlåda
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsfast form. Skiva fisken lägg den i botten av formen. Salta och peppra fisken. Hacka purjolök, rödlök och champinjoner och lägg över fisken. Blanda crème fraiche, grädde, tomatpuré, sambal oelek, pressad vitlök och krossade tomater i en skål. Häll blandningen över fisken. Krydda med citronpeppar. Tillaga mitt i ugnen i cirka 30 minuter, tills fisken är genomlagad. Servera gärna med nylagat potatismos eller nudlar.
Publicerat 4/2 2013 av .
40 min
20 min
20 min
30 min
Annons ▼
Annons ▼