X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Tomatfiskgratäng. Bild:

Tomatfiskgratäng

PT45M45 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

Denna fiskgratäng är full av smak från tomater, lök, champinjoner och chili Den funkar jättebra med potatismos, nudlar eller ris. Gratängen smakar inte så mycket fisk, utan passar även för dem som inte gillar fisk så mycket.

Denna fiskgratäng är full av smak från tomater, lök, champinjoner och chili Den funkar jättebra med potatismos, nudlar eller ris. Gratängen smakar inte så mycket fisk, utan passar även för dem som inte gillar fisk så mycket.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Ingredienser

400 g torsk (eller liknande fisk)
40 g purjolök
1 st rödlök
200 g champinjoner
2 st vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
1 dl crème fraiche
1 dl matlagningsgrädde
1 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
citronpeppar
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsfast form. Skiva fisken lägg den i botten av formen. Salta och peppra fisken. Hacka purjolök, rödlök och champinjoner och lägg över fisken.
  2. Blanda crème fraiche, grädde, tomatpuré, sambal oelek, pressad vitlök och krossade tomater i en skål. Häll blandningen över fisken. Krydda med citronpeppar.
  3. Tillaga mitt i ugnen i cirka 30 minuter, tills fisken är genomlagad.
  4. Servera gärna med nylagat potatismos eller nudlar.

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsfast form. Skiva fisken lägg den i botten av formen. Salta och peppra fisken. Hacka purjolök, rödlök och champinjoner och lägg över fisken. Blanda crème fraiche, grädde, tomatpuré, sambal oelek, pressad vitlök och krossade tomater i en skål. Häll blandningen över fisken. Krydda med citronpeppar. Tillaga mitt i ugnen i cirka 30 minuter, tills fisken är genomlagad. Servera gärna med nylagat potatismos eller nudlar.

Lycka till!

Publicerat 4/2 2013 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!