Ingredienser
- 3 dl strösocker
- 3,5 msk kakao
- 1,75 dl mjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 2 dl polly
- Till gräddning
- 100 g smält smör
- 2 st ägg
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT5M5 minuter
st
Lakto-ovo-vegetariskt recept
Ge bort ingredienserna till en pollykladdkaka i en fin glasburk. Mottagaren får sedan tillsätta smör och ägg innan kakan ska gräddas.
Ge bort ingredienserna till en pollykladdkaka i en fin glasburk. Mottagaren får sedan tillsätta smör och ägg innan kakan ska gräddas.
Glutenfritt recept*
*Använd glutenfritt mjöl
Laktosfritt recept*
*Om smöret är laktosfritt
Ta fram en fin glasburk som är rymmer minst 6 dl. Häll ner strösockret i botten av den. Tillsätt kakao som ett andra lager. Låt sedan mjöl, vaniljsocker och salt bli det tredje lagret. Toppa med pollygodisarna. Var försiktig så att lagren inte blandas. När kakan ska gräddas: Smält smöret och vispa ner äggen. Tillsätt burkens innehåll. Blanda till en jämn smet och häll ner den i en smord form, cirka 22 cm i diameter. Gädda mitt i ugnen (175°) i cirka 15 minuter.
Publicerat 29/12 2020 av Daniel Claesson