Pollykladdkaka på burk

Pollykladdkaka på burk

PT5M5 minuter

1

st

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Ge bort ingredienserna till en pollykladdkaka i en fin glasburk. Mottagaren får sedan tillsätta smör och ägg innan kakan ska gräddas.

Ge bort ingredienserna till en pollykladdkaka i en fin glasburk. Mottagaren får sedan tillsätta smör och ägg innan kakan ska gräddas.

Glutenfritt recept*
*Använd glutenfritt mjöl

Laktosfritt recept*
*Om smöret är laktosfritt

Ingredienser

3 dl strösocker
3,5 msk kakao
1,75 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 dl polly
Till gräddning
100 g smält smör
2 st ägg
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Ta fram en fin glasburk som är rymmer minst 6 dl. Häll ner strösockret i botten av den.
  2. Tillsätt kakao som ett andra lager. Låt sedan mjöl, vaniljsocker och salt bli det tredje lagret.
  3. Toppa med pollygodisarna. Var försiktig så att lagren inte blandas.
  4. När kakan ska gräddas

  5. Smält smöret och vispa ner äggen. Tillsätt burkens innehåll.
  6. Blanda till en jämn smet och häll ner den i en smord form, cirka 22 cm i diameter.
  7. Gädda mitt i ugnen (175°) i cirka 15 minuter.

Ta fram en fin glasburk som är rymmer minst 6 dl. Häll ner strösockret i botten av den. Tillsätt kakao som ett andra lager. Låt sedan mjöl, vaniljsocker och salt bli det tredje lagret. Toppa med pollygodisarna. Var försiktig så att lagren inte blandas. När kakan ska gräddas: Smält smöret och vispa ner äggen. Tillsätt burkens innehåll. Blanda till en jämn smet och häll ner den i en smord form, cirka 22 cm i diameter. Gädda mitt i ugnen (175°) i cirka 15 minuter.

Lycka till!

Publicerat 29/12 2020 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!