Hallonpannacotta

Godare än tårta och snabbare att göra

Hallonpannacotta

Hallonpannacottan påminner om cheesecake och är riktigt god. Kakan har en digestivebotten som toppas med hallon, grädde och färskost. Servera gärna kakan med färska bär.

Hallonpannacottan påminner om cheesecake och är riktigt god. Kakan har en digestivebotten som toppas med hallon, grädde och färskost. Servera gärna kakan med färska bär.

Lagas på 40 minuter

PT40M40 minuter

1

st

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook

Skriv ut receptet

Skriv ut receptet

Ingredienser

12 st digestivekex
75 g smält smör
3 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 g hallon
200 g philadelphiaost
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Gör så här

  1. Mixa digestivekex och smör i en matberedare. Pressa ut blandningen i botten av en paj- eller bakform, gärna med löstagbar botten. Ställ in formen i kylen.
  2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Häll grädde och socker i en kastrull och låt sjuda tills sockret har löst sig. Det ska inte koka.
  3. Rör ner gelatinbladen i kastrullen. Ta den från spisen och låt allt svalna en liten stund.
  4. Mixa hallonen i matberedare eller med en stavmixer, så att de blir som en puré. Rör ner hallonpurén och philadelphiaosten i grädden och vispa lätt till en slät smet. Häll den i pajformen.
  5. Låt pannacottan stå i kylen ett par timmar, så den stelnar. Toppa gärna med hallon eller smält choklad innan servering.

Mixa digestivekex och smör i en matberedare. Pressa ut blandningen i botten av en paj- eller bakform, gärna med löstagbar botten. Ställ in formen i kylen. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Häll grädde och socker i en kastrull och låt sjuda tills sockret har löst sig. Det ska inte koka. Rör ner gelatinbladen i kastrullen. Ta den från spisen och låt allt svalna en liten stund. Mixa hallonen i matberedare eller med en stavmixer, så att de blir som en puré. Rör ner hallonpurén och philadelphiaosten i grädden och vispa lätt till en slät smet. Häll den i pajformen. Låt pannacottan stå i kylen ett par timmar, så den stelnar. Toppa gärna med hallon eller smält choklad innan servering.

Smaklig måltid!

Publicerat 15/2 2013 av

Kommentera receptet

Annons ▼

Annons ▼