Ingredienser
- 200 g mörk choklad
- 300 g smör
- 4 st ägg
- 450 g strösocker
- 150 g glutenfri mjölmix
- 1 tsk vaniljsocker
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT60M60 minuter
st
Lakto-ovo-vegetariskt recept
Härligt kladdiga och goda brownies helt utan gluten. De bakas i långpanna och räcker därför till många personer. Du kan även förvara dem i frysen.
Härligt kladdiga och goda brownies helt utan gluten. De bakas i långpanna och räcker därför till många personer. Du kan även förvara dem i frysen.
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfritt smöt.
Välj gärna mörk choklad med mintsmak.
Sätt ugnen på 175°. Hacka den mörka chokladen och dela smöret i mindre bitar. Smält smöret i en kastrull och häll ner chokladen, så att den också smälter. Rör om och ställ åt sidan. Vispa snabbt ihop ägg och strösocker i en skål. Rör ner smör- och chokladblandningen. Tillsätt glutenfritt mjöl och vaniljsocker under omrörning och blanda tills du har en jämn smet. Klä en långpanna med bakplåtspapper och häll ner smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ungefär 30-40 minuter. Låt svalna och skär sedan kakan i bitar.
Publicerat 1/2 2022 av Daniel Claesson