Glutenfria brownies i långpanna

Glutenfria brownies i långpanna

PT60M60 minuter

1

st

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Härligt kladdiga och goda brownies helt utan gluten. De bakas i långpanna och räcker därför till många personer. Du kan även förvara dem i frysen.

Härligt kladdiga och goda brownies helt utan gluten. De bakas i långpanna och räcker därför till många personer. Du kan även förvara dem i frysen.

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfritt smöt.

Tips

Välj gärna mörk choklad med mintsmak.

Ingredienser

200 g mörk choklad
300 g smör
4 st ägg
450 g strösocker
150 g glutenfri mjölmix
1 tsk vaniljsocker
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Hacka den mörka chokladen och dela smöret i mindre bitar. Smält smöret i en kastrull och häll ner chokladen, så att den också smälter. Rör om och ställ åt sidan.
  3. Vispa snabbt ihop ägg och strösocker i en skål. Rör ner smör- och chokladblandningen. Tillsätt glutenfritt mjöl och vaniljsocker under omrörning och blanda tills du har en jämn smet.
  4. Klä en långpanna med bakplåtspapper och häll ner smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ungefär 30-40 minuter. Låt svalna och skär sedan kakan i bitar.
  5.  

Sätt ugnen på 175°. Hacka den mörka chokladen och dela smöret i mindre bitar. Smält smöret i en kastrull och häll ner chokladen, så att den också smälter. Rör om och ställ åt sidan. Vispa snabbt ihop ägg och strösocker i en skål. Rör ner smör- och chokladblandningen. Tillsätt glutenfritt mjöl och vaniljsocker under omrörning och blanda tills du har en jämn smet. Klä en långpanna med bakplåtspapper och häll ner smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ungefär 30-40 minuter. Låt svalna och skär sedan kakan i bitar.  

Lycka till!

Publicerat 1/2 2022 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!