X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Falukorvsgratäng med ajvarsås

Falukorvsgratäng med ajvarsås

PT40M40 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

En smakrik och snabblagad falukorvsgratäng med smak av grädde, senap och ajvar relish. Påminner lite om klassisk falukorv i ugn, men är ett lite roligare alternativ.

En smakrik och snabblagad falukorvsgratäng med smak av grädde, senap och ajvar relish. Påminner lite om klassisk falukorv i ugn, men är ett lite roligare alternativ.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter

Tips

Du kan varva falukorvsskivorna med tomatskivor i ugnsformen.

Ingredienser

800 g falukorv
2 dl mjölk
2 dl grädde
1 dl ajvar relish
2 tsk dijonsenap
1 msk kalvfond
1 msk majsstärkelse
salt och peppar
1 tsk sambal oelek
1 st gul lök
1 dl lagrad ost, riven
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225.
  2. Skiva falukorven. Lägg skivorna i en ugnsform. Välj en form där korvskivorna precis får plats när de ligger lite omlott.
  3. Blanda mjölk, grädde och ajvar relish. Tillsätt dijonsenap, kalvfond och majsstärkelse. Smaka av och krydda med salt och peppar efter behov. Om du vill ha lite hetta kan du tillsätta sambal oelek.
  4. Skala löken och dela den på mitten. Skiva den sedan så att du får halva lökringar. Fördela dem över korvskivorna. Häll sedan på såsen och toppa med riven ost. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.
  5. Servera gärna korvgratängen med nykokt ris eller pasta. Den funkar även bra tillsammans med potatismos.

Sätt ugnen på 225. Skiva falukorven. Lägg skivorna i en ugnsform. Välj en form där korvskivorna precis får plats när de ligger lite omlott. Blanda mjölk, grädde och ajvar relish. Tillsätt dijonsenap, kalvfond och majsstärkelse. Smaka av och krydda med salt och peppar efter behov. Om du vill ha lite hetta kan du tillsätta sambal oelek. Skala löken och dela den på mitten. Skiva den sedan så att du får halva lökringar. Fördela dem över korvskivorna. Häll sedan på såsen och toppa med riven ost. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Servera gärna korvgratängen med nykokt ris eller pasta. Den funkar även bra tillsammans med potatismos.

Lycka till!

Publicerat 21/11 2022 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!