X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Fiskgratäng med bacon

Fiskgratäng med bacon

PT40M40 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

Vit fisk (t.ex. torsk, kolja eller alaska pollock) passar väldigt bra tillsammans med knaperstektbacon. Och det är vad denna enkla fiskgratäng innehåller. Allt tillagas i en gräddsås med smak av citron och dill.

Vit fisk (t.ex. torsk, kolja eller alaska pollock) passar väldigt bra tillsammans med knaperstektbacon. Och det är vad denna enkla fiskgratäng innehåller. Allt tillagas i en gräddsås med smak av citron och dill.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.

Tips

Fiskgratängen kan även serveras med potatismos eller klyftpotatis. Välj den fisk som du tycker om.

Ingredienser

600 g vit fisk, t.ex. alaska pollock
1 st rödlök
2 dl gräddfil
3 dl matlagningsgrädde
1 msk citronpeppar
2 msk fryst dill, hackad
1 msk citronsaft
1 st fiskbuljongtärning
140 g bacon
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Tina fisken om den är fryst.
  2. Skala och finhacka rödlöken. Lägg den i botten av en ugnsform. Lägg fiskfiléerna ovanpå löken.
  3. Blanda gräddfil, matlagningsgrädde, citronpeppar, dill och citronsaft. Smula ner buljongtärningen. Häll såsen över fisken i formen.
  4. Stek baconet knaprigt. Låt det rinna av på lite hushållspapper, innan du skär det i småbitar. Födela sedan baconbitarna över fiskgratängen.
  5. Grädda fiskgratängen mitt i ugnen i ungefär 25-30 minuter. Servera gärna med kokt, pressad potatis.

Sätt ugnen på 200°. Tina fisken om den är fryst. Skala och finhacka rödlöken. Lägg den i botten av en ugnsform. Lägg fiskfiléerna ovanpå löken. Blanda gräddfil, matlagningsgrädde, citronpeppar, dill och citronsaft. Smula ner buljongtärningen. Häll såsen över fisken i formen. Stek baconet knaprigt. Låt det rinna av på lite hushållspapper, innan du skär det i småbitar. Födela sedan baconbitarna över fiskgratängen. Grädda fiskgratängen mitt i ugnen i ungefär 25-30 minuter. Servera gärna med kokt, pressad potatis.

Lycka till!

Publicerat 6/10 2016 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!