Ingredienser
- 600 g vit fisk, t.ex. alaska pollock
- 1 st rödlök
- 2 dl gräddfil
- 3 dl matlagningsgrädde
- 1 msk citronpeppar
- 2 msk fryst dill, hackad
- 1 msk citronsaft
- 1 st fiskbuljongtärning
- 140 g bacon
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT40M40 minuter
portioner
Passar matlåda
Vit fisk (t.ex. torsk, kolja eller alaska pollock) passar väldigt bra tillsammans med knaperstektbacon. Och det är vad denna enkla fiskgratäng innehåller. Allt tillagas i en gräddsås med smak av citron och dill.
Vit fisk (t.ex. torsk, kolja eller alaska pollock) passar väldigt bra tillsammans med knaperstektbacon. Och det är vad denna enkla fiskgratäng innehåller. Allt tillagas i en gräddsås med smak av citron och dill.
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.
Fiskgratängen kan även serveras med potatismos eller klyftpotatis. Välj den fisk som du tycker om.
Sätt ugnen på 200°. Tina fisken om den är fryst. Skala och finhacka rödlöken. Lägg den i botten av en ugnsform. Lägg fiskfiléerna ovanpå löken. Blanda gräddfil, matlagningsgrädde, citronpeppar, dill och citronsaft. Smula ner buljongtärningen. Häll såsen över fisken i formen. Stek baconet knaprigt. Låt det rinna av på lite hushållspapper, innan du skär det i småbitar. Födela sedan baconbitarna över fiskgratängen. Grädda fiskgratängen mitt i ugnen i ungefär 25-30 minuter. Servera gärna med kokt, pressad potatis.
Publicerat 6/10 2016 av Daniel Claesson